In restaurant Vista in Willemstad zijn Henrie en Ingrid van der Heijden de eigenaren. Ingrid is de gastvrouw en de negen koks in de keuken staan onder leiding van chef-kok Henrie van der Heijden.

 

Gastheerschap

Wij werden hartelijk ontvangen door de bediening. Tijdens onze lunch houden zij alles in de gaten, waardoor het een feest is voor de klant. De bediening is zeer deskundig en op de hoogte van de samenstelling van de gerechten, ook geven zij een goed wijnadvies. De naam Vista staat voor het weidse uitzicht over het water en voor weidsheid in gastvrijheid en culinair genieten.

 

Sfeer en comfort

Het restaurant is ruim opgezet, op een aantal tafels ligt tafellinnen en de stoelen hebben een goed zitcomfort. De 300 m² grote zaak bestaat uit een restaurant met 80 couverts, een foodbar, een open keuken, een terras en mogelijkheden voor private dining voor maximaal 40 personen. Het terras heeft een spectaculair uitzicht over het Hollandsch Diep, het Volkerak en de jachthaven van Willemstad.

 

Onderhoud en hygiëne

Het restaurant opende in maart 2016 in een nieuw gebouw en alles is schoon en nog goed onderhouden. Op de toiletten is geen waterkraan, maar daar liggen voldoende vochtige doekjes om je handen te wassen. Het restaurant heeft voldoende parkeergelegenheid pal voor de deur.

 

Aanbod

Op de kaart staat een aantal klassieke en een aantal vegetarische gerechten. De porties hebben het formaat van een tussengerecht, waardoor de klant wat meer gerechtjes kan proeven. Er staan vier koude/lauwwarme visgerechten, twee koude/lauwwarme vleesgerechten en een koud/lauwwarm vegetarisch gerecht. De warme gerechten zijn vier vis- , vier vlees- en een vegetarisch gerecht. Verder zijn er zes nagerechten en er staan drie bereidingen van oesters op de kaart. Verder kan men kiezen uit verschillende menu’s.

 

Kwaliteit van de gerechten

In december 2017 ontving Vista een Michelinster. De signatuur van de keuken is een klassieke basis, die meegaat met de nieuwe trends en kooktechnieken en het seizoen is van belang. De cuisson van de gerechten is perfect, we kregen de entrecote zoals we die ieder graag hebben.

 

Kwaliteit dranken

Het wijnarrangement is goed afgestemd op de gerechten, waardoor de maaltijd een totale belevenis is. Helaas was er de misser met de rode wijn, die ruim boven de 20 graden werd geserveerd, waardoor de zuren onaangenaam naar boven kwamen. Na een opmerking hierover tegen de bediening, werd een nieuwe fles uit de wijnkast geopend, die prima op 16 graden aan tafel kwam en toen heerlijk harmonieerde bij het gerecht. Bij de koffie komen suiker en koffiemelk op tafel, helaas geen koffieroom. 

 

Conclusie

Bij restaurant Vista voelden wij ons zeer welkom en de kwaliteit van bediening en gerechten waren zeer goed. Voor ons is dit een adres waar we zeker graag eens terugkomen.

 

Zie voor meer informatie www.vistawillemstad.nl/