In restaurant Vigor in Vught zwaait Lars Albers de scepter in de keuken en Randy Bouwer leidt de zwarte brigade. Op hun website schrijven zij: “Jarenlange ervaring in de top van de Nederlandse gastronomie heeft deze jonge ondernemers klaargestoomd om te doen wat ze echt willen: samen een complete beleving neerzetten voor hun klanten, met intrigerende gerechten en gastvrijheid die de klant recht in het hart raakt.”

 

Gastheerschap
Wij werden hartelijk ontvangen door de bediening en naar onze plaatsen begeleid. De stoelen werden niet aangeschoven, terwijl daar alle ruimte voor was. Wij kozen in plaats van een aperitief voor een fles wijn, die gedurende de maaltijd verder gedronken zou worden. Helaas lieten de menu- en wijnkaart lange tijd op zich wachten. Toen wij alleen voor een hoofdgerecht kozen, vroeg de bediening nog of wij écht geen voorgerecht wilden. En nee, dat wilden wij niet. Aan zijn gezicht was af te lezen dat wij niet voor vol werden aangezien. Maar wij gaan er vanuit dat een volledig hoofdgerecht voldoende moet zijn, zeker na een aantal amuses. Nadat we het gerecht hadden gegeten bleef de vuile vaat te lang op tafel staan.

 

Sfeer en comfort
Het restaurant is ruim opgezet in de stijlvolle zeventiende-eeuwse Villa Bleijenburg. De centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuken is, staat deels in het oude pand en deels in de aangebouwde serre. Helaas komen geregeld kookluchtjes het restaurant in, die de beleving verstoren. De inrichting is modern en komt kil over, al zijn er wel warme accenten. Helaas zijn de tafels niet feestelijk met linnen gedekt en zijn de servetten alleen geschikt om op de knieën te leggen.

 

Onderhoud en hygiëne
Het restaurant opende op 21 juni 2020 zijn deuren. Alles is schoon en goed onderhouden. Er is voldoende sanitair aanwezig. Parkeren kan op straat waar een blauwe zone is. Je mag daar overdag en tijdens de koopavond maximaal 2 uur parkeren.

 

Aanbod
De menukaart is ruim voorzien met zeven menu’s. Op de à-la-cartekaart staan vijf voorgerechten, zeven hoofdgerechten en vier nagerechten. Die is daarmee zeer beperkt en de prijzen zijn te vergelijken met de prijzen in een restaurant met drie Michelinsterren.

 

Kwaliteit van de gerechten
De cuisson van de gerechten is goed, maar de porties zijn ondermaats. Ook krijg je bij de gerechten geen garnituur. Op mijn vraag of er ook koolhydraten bij de gerechten zitten, kreeg ik als antwoord, dat zij geen aardappelen in de keuken hebben. Friet moeten we maar bij Cafétaria Bienvenue in de Kerkstraat halen. Ook het groentegarnituur ontbreekt. Officieel zouden we minstens 350 gram groenten per dag moeten eten, dat raadt het Ministerie van Volksgezondheid ons aan, en het Voedingscentrum vindt 250 gram genoeg. Die hoeveelheid halen we hier zeker niet. Wij kozen als hoofdgerecht de zwezerik met rozenbottel en paling. En dat was letterlijk wat er op het bord ligt. Normaal gesproken krijgt wie een hoofdgerecht bestelt in plaats van een menuutje een volwassen portie, maar hier kregen we een schamele kwart van een grote zwezerik als portie met een rozenbottelblaadje en vier dobbelsteentjes paling. Wij betaalden voor dit uitgeklede hoofdgerecht EUR 42,- per persoon, terwijl een grote zwezerik maximaal EUR 9,- inkoop kost. Ter informatie: bij De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat zwezerik voor EUR 37,50 op de kaart.

 

Kwaliteit dranken
De bediening vroeg ons of wij plat of bruisend water willen bij de maaltijd, zonder te vermelden dat dit behandeld kraanwater EUR 4,- per persoon kost. Wij meenden aan een fles wijn voor twee personen bij een hoofdgerecht genoeg te hebben. Op mijn vraag na het hoofdgerecht of men daar een goede ristretto kon maken, antwoordde de ober volmondig “Ja”. Dat bleek niet zo te zijn. De kopjes waren tot twee keer toe niet voorverwarmd, waardoor de ristretto met een temperatuur van minder dan 50 graden op tafel kwam. Een dergelijke koffie moet op minimaal 75 graden geserveerd worden. Verder nog de prijs van de wijnen, wij dronken een Pouilly Fuissé voor de prijs van EUR 55,- terwijl dezelfde wijn bij een sterrenrestaurant in ‘s-Hertogenbosch EUR 38,- per fles kost.

 

Conclusie
Wij zijn verbijsterd en wij verlangen terug naar de tijd van de volwaardige gerechten van Cas Spijkers in de Swaen in Oisterwijk en het gastheerschap van Fons Stevens in Prinses Juliana in Valkenburg.

 

Zie voor meer informatie restaurantvigor.nl