In restaurant Monarh in Tilburg zwaait Paul Kappé de scepter in de keuken en zijn broer Ralph Kappé leidt de zwarte brigade. Eigenaar van het restaurant is Danny Kovacevic.Gastheerschap
Wij werden hartelijk ontvangen door de bediening. Tijdens onze lunch werden we in de watten gelegd en verrast met verscheidene gadgets. Zo mochten we stoom afblazen: op een zwart kussentje de gadget, een gekoelde macaron die in de mond voor rookontwikkeling zorgt. De bediening is deskundig en kent de bereidingswijze van de gerechten.

Sfeer en comfort
Het restaurant is ruim opgezet en de sfeer is stijlvol. Het is verrassend de subtiele luxe van Monarh te vinden in het restaurant met een kelder gewelf van een ruim 130 jaar oud klooster van de missionarissen van ‘Het Heilige Hart’, in de Tilburgse volksmond: ‘Rooi Harten’. De tafels staan correct ingedekt met tafellinnen. De restaurant heeft capaciteit voor 80 couverts en een terras. Bij de vooringang zijn drie traptreden af te gaan, maar voor rolstoelen is een aparte ingang aan de achterzijde via het terras.

Onderhoud en hygiëne
Het restaurant opende op 5 december 2014 zijn deuren. Alles is schoon en nog goed onderhouden. Er is voldoende sanitair aanwezig. Het restaurant heeft een privé-parkeerterrein waar de bezoekers gratis kunnen parkeren.

Aanbod
Bijzondere smaakcombinaties en verrassende ingrediënten, dat zijn de uitgangspunten voor de gerechten van chef-kok Paul Kappé en zijn keukenbrigade. Zij gebruiken de beste producten in samenspel met nieuwe kooktechnieken. Een innovatieve Franse keuken met wereldwijde moderne invloeden zorgt voor het resultaat. De menukaart is met vier voorgerechten, drie tussengerechten, vijf hoofdgerechten en drie nagerechten enigszins beperkt.

Kwaliteit van de gerechten
In december 2018 ontving Monarh als eerste Tilburgse restaurant een Michelinster. De signatuur van de keuken is een klassieke basis, die meegaat met de nieuwe trends en kooktechnieken en het seizoen is van belang. De cuisson van de gerechten is goed, de porties zijn voldoende.

Kwaliteit dranken
Wij kozen deze keer voor bijpassende wijnen en een waterarrangement. De sommelier maakte een mooie keuze in combinatie met de gerechten. Bij de koffie heeft men de keuze uit de versie met of zonder friandises.

Conclusie
Bij restaurant Monarh voelden wij ons zeer welkom en de kwaliteit van bediening en gerechten waren zeer goed. Voor ons is dit een adres waar we zeker graag terugkomen.

Zie voor meer informatie www.monarh.nl