Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Lunchen bij restaurant Katseveer in Wilhelminadorp

In restaurant Katseveer in Wilhelminadorp is Rutger van der Weel de patron cuisinier, Jessica van der Weel is de Maître en zij werken samen met sommelier Paul Labruijere.

 

Gastheerschap

Wij werden hartelijk ontvangen door de bediening. Omdat een van ons een knieblessure heeft, konden wij op de dijk parkeren, waardoor we de steile trap niet hoefden te beklimmen. De bediening heeft voldoende aandacht voor de bezoekers en houdt alles in de gaten, zodat men zich nergens zorgen om hoeft te maken.  Het Katseveer streeft naar gastvrijheid en gulheid in het onthalen van klanten, hartelijkheid en warmte.

 

 

Sfeer en comfort

Het restaurant is gevestigd in het oude veerhuis van het Katseveer. Het is ruim en licht van opzet. Mooie tafels maar helaas misten we daarop het tafellinnen, de borden worden op de tafels van juthout geplaatst. Het meubilair in natuurkleuren maakt dat men zich hier snel thuis voelt. De fauteuils hebben een goed zitcomfort. Bij mooi weer heeft het restaurant een ruim terras voor de deur.

 

 

Onderhoud en hygiëne

Het restaurant is goed onderhouden. De houten vloer is schoon. Het restaurant heeft voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en de Oosterschelde geeft het restaurant het nodige cachet.

 

 

Aanbod

Katseveer heeft een mooie menukaart. De bezoeker kan kiezen uit à-la-carte-gerechten en verschillende menu’s. Voor wie iets niet lust, of wil, zijn er alternatieven. Alles wat hier uit de keuken komt is vers en in eigen huis bereid. 

 

Kwaliteit van de gerechten

Wij kozen het viergangenmenu. De amuses gueules waren pareltjes qua smaak en opmaak. Helaas moesten we een amuse met onze vingers van een schaal pakken. Daarna kwamen vier mooie gerechten op tafel. De koks koken met passie voor het vak. Vroeg in de ochtend staan de leveranciers al voor de deur om hun beste producten en  ingrediënten aan te bieden. Hier begint de ontwikkeling van een gerecht. “Zonder topproducten krijg je geen topgerecht”, is hier het credo. Versheid & kwaliteit bepalen het eindresultaat. Kritisch puntje: je krijgt wel heel veel smaken op het bord.

 

 

Kwaliteit dranken

De wijnen zijn prima op temperatuur evenals de koffie. Het belangrijkste van een gerecht is de balans, de gerechten hebben een balans tussen zuur en zoet. De ene keer meer zoet, de ander keer meer zuur. Dit om een perfecte harmonie met de wijn te vinden. Bij de koffie komen suiker en koffiemelk op tafel, helaas geen koffieroom. Een selectie heerlijke friandises maakt deze afsluiter tot een feest. 

 

 

Conclusie

Bij restaurant Katseveer voelden wij ons zeer welkom en de kwaliteit van bediening en gerechten waren goed. Voor ons is dit een adres waar we graag nog eens terugkomen.

 

Adres: Katseveerweg 2, 4475 PB Wilhelminadorp