Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Fiets door prachtige wijngaarden langs de Rijn

rheinhessen

Hou je van mooie vergezichten, wijngaarden, rivierenlandschap en idyllische dorpjes? Ga dan eens fietsen in Rheinhessen. Dit land van de duizend heuvels aan de Rijn heeft enorm veel te bieden. Neem bijvoorbeeld de 90 km lange Rheinradweg van Worms, via Mainz naar Bingen. Dit is een tweedaagse fietstocht die vrij vlak is en op een gewone fiets goed te volbrengen.

 

Je kunt natuurlijk ook je e-bike meenemen of er ter plekke een huren. Onderweg vind je volop oplaadpunten, dus dat is handig. Als je wilt kun je de fietstocht zelf nog wat langer maken: het uitgestrekte wijngebied heeft maar liefst 500 km aan goed onderhouden fietspaden. Onderweg heb je mooie uitzichten op de heuvels van Rheinhessen en de Taunus. De Fruitroute door het fruitteeltgebied tussen Bingen en Ingelsheim is ook zeer de moeite waard om te fietsen. In de zomer is hier volop vers fruit verkrijgbaar. Wijnliefhebbers bezoeken snel nog even de moderne vinotheek Ingelheimers Winzerkeller voor een proeverij.

 

Perfect bewegwijzerd

De QuerRhein-Radtour verbindt Rheingau en Rheinhessen met elkaar. Het is bijzonder om te zien hoeveel deze twee wijngebieden van elkaar verschillen. Dit is ook een hele mooie fietsroute die je nog kunt toevoegen. Je komt in wijndorpjes en -stadjes als Oppenheim, Worms en Mainz. Met een paar omweggetjes fiets je naar het lieflijke Zellertal of langs de Nahe. Overnachten doe je bij een van de vele lieflijke hotels van de streek of op de wijnboerderij. Hier geniet je iedere ochtend van een heerlijk ontbijt vol specialiteiten uit de regio. Je stapt dan weer vol nieuwe energie op de fiets om de prachtige omgeving te verkennen. De Rheinradweg is onderdeel van de Europese langeafstandfietsroute en perfect bewegwijzerd. Uitgebreide informatie en aantrekkelijke aanbiedingen vind je op www.rheinhessen.de/nl.

 

Drieënhalf uur met de auto

Met de auto ben je zo in Rheinhessen, het ligt op gemiddeld drieënhalf uur rijden van Nederland en België. In dit grootste wijngebied van Duitsland vind je het goede leven. Bezoekers uit de hele wereld zijn hier van harte welkom. Levensvreugde en een cultuur van 2000 jaar vormen de belangrijkste elementen van hoofdstad Mainz van Rheinland-Pfalz, het land van duizend heuvels.

Informatie

Ga voor informatie en boekingen naar www.rheinhessen.de/nl.