Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Extra voordelig wintersporten in Lederhosen en Dirndl

Het einde van het wintersportseizoen komt steeds dichterbij. Veel skigebieden leggen de laatste hand aan de voorbereidingen van een feestelijke seizoensafsluiting. Een goed excuus voor iedere wintersportliefhebber om nog een aantal dagen naar de sneeuw te gaan. In de Zillertal Arena is dat extra voordelig. Eén van de laatste weken van het skiseizoen staat bij het skigebied in het teken van de Lederhosen Wedel Woche. Iedereen die tijdens deze week een 3-daagse skipas koopt en de 4e dag in Lederhosen of Dirndl op de piste verschijnt, krijgt de 4e dag gratis.

 

 

 

Skiën in traditionele klederdracht

Lederhosen en Dirndl zijn voor de meeste Nederlanders de bekendste uitingen van de Oostenrijkse cultuur. In veel berghutten en restaurants lopen Oostenrijkers rond in deze traditionele klederdracht. Waar de kleding echter niet vaak te zien is, is op de piste. Daar brengt de Zillertal Arena al 6 jaar op rij verandering in. Dit jaar is het event zelfs verlengd van twee dagen naar een hele week. Wintersporters worden tijdens deze dagen uitgedaagd om in Lederhosen of Dirndl op de piste te verschijnen. Iedereen die dat doet, profiteert van hoge kortingen en gratis extra’s!

 

Skipas gratis of extra goedkoop

Iedere wintersporter die tijdens de Lederhosen Wedel Woche vier opeenvolgende dagen komt skiën, krijgt de vierde dag gratis. Voorwaarden zijn wel dat zij in Lederhosen of Dirndl bij de kassa verschijnen en het codewoord ‘Lederhose’ gebruiken. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar skiën tijdens deze dagen helemaal gratis. Op 6 april is een skipas extra goedkoop. Iedereen die op deze dag het skigebied in Lederhosen of Dirndl bezoekt, betaalt slechts € 20,- voor een skipas.

 

Het programma

Iedereen die wel houdt van een beetje gezelligheid op de piste, zit tijdens de Lederhosen Wedel Woche goed in het skigebied. Wintersporters kunnen van 1 t/m 7 april genieten van livemuziek, gratis schnaps en allerlei festiviteiten. Enkele hoogtepunten zijn:

  • 4 april: Weißwurst Party met livemuziek vanaf 10.00 uur in het Arena Center in Gerlos
  • 5 april: Kaiserschmarrn Party met livemuziek vanaf 12.00 uur in de Plattenalm in Hochkrimml
  • 6 april: Lederhose Wedel Party in de Krocha Alm in Zell am Ziller met een live optredens van de Zillertaler Mandern
  • 7 april: Brunch op de berg met livemuziek vanaf 10.00 uur in Königsleiten

 

Zillertal Arena facts

De Zillertal Arena is het skigebied dat de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten en Wald met elkaar verbindt. Wintersporters hebben hier toegang tot 143 km aan pistes en deze reiken tot een maximale hoogte van 2505 meter. Ieder type wintersporter kan hier uit de voeten. De Zillertal Arena is sneeuwzeker en biedt naast skiën en snowboarden tal van andere activiteiten.