Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Belfast is een top-stedentrip bestemming

Ontdek de energieke stad die door Lonely Planet is uitgeroepen tot beste reisbestemming in 2018. Of je nou denkt dat je Belfast kent of er nooit eerder bent geweest, de stad staat voor een onverslaanbare stedentrip.De hoofdstad van Noord-Ierland is compact en staat vol eersteklas bezienswaardigheden. Ook vind je hier een fantastische foodscene en pubs die zich bij de beste van Groot-Brittanniƫ en Ierland mogen rekenen.

Deze metropolis van victoriaanse grandeur, industrieel lef en levende geschiedenis wordt omringd door fraaie heuvels met spectaculaire wandelingen en panorama's over het Belfast Lough en de stad. Maar op straat gaat het erom dat je de karakteristieke verhalen en cultuur van de 'quarters' ontdekt.

Een succesvolle stedentrip in Belfast valt of staat met het hotel waar je verblijft. Recentelijk is er in het centrum veel keus bijgekomen, zodat de levendigheid, waar Belfast beroemd om staat, nog verder is opgevoerd.

Het Titanic Hotel is eind vorig jaar geopend in het voormalig kantoor van de legendarische oceaanstomer. Het Grand Central, het Maldron, het AC Hotel Belfast van Marriott en het Hampton van Hilton zijn allemaal voorbeelden van hotels die er in 2018 zijn bijgekomen.

Nadat je bent ingecheckt, kun je de stad met een Black Taxi Tour langs de politieke muurschilderingen in authentieke Belfast-stijl bekijken. Of maak een uitstapje naar de City Hall met zijn groene koepeldak, het Ulster Museum en de Crumlin Road Gaol voordat je aansluit op een culinaire tour of over de overdekte St. George Market slentert vol eten, handwerk en entertainment.

Ga op avontuur in de trendy Titanic Quarter en ontdek er het verhaal van de RMS Titanic. Het bijzondere Titanic Belfast vertelt de geschiedenis van het beroemdste schip ter wereld op precies dezelfde locatie als waar het ruim 100 jaar geleden te water werd gelaten. In het interactieve museum sta je midden op de scheepswerf, reis je af naar de diepe oceaan, zie je de nagebouwde hutten en nog veel meer.

In de Titanic Quarter druipt de geschiedenis van de kades, dokken en rivieroever af. Je vindt er het Titanic Pump House and Dock en ook de museumboten SS Nomadic (de tender van de Titanic) en HMS Caroline, het laatst overgebleven schip van de Zeeslag bij Jutland uit de Eerste Wereldoorlog.

Een theaterreisje door de geschiedenis in het gezelschap van twee acteurs is nog zo'n must do in Belfast. Een lach en een traan zijn gegarandeerd in de vijf sketches over het leven in de stad, waaronder eentje over Game of Thrones.

Sluit 's avonds je dag af met een wandeling over de oude binnenplaatsen, langs Michelinsterrenrestaurants, chique cocktaillounges en rooftopbars, theaters en kunstpodia in het Cathedral Quarter.

www.ireland.com
www.titanicbelfast.com