Skipasprijzen in de Alpen stijgen met ruim 8%

 

Skiën in de Alpen wordt deze winter wederom duurder. De prijs van een 6-daagse skipas stijgt met maximaal 8,33%. Ook dit jaar heeft wintersportwebsite Snowplaza.nl skipasprijzen van skigebieden in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Zwitserland met elkaar vergeleken.

 

 

De skipasprijzen van 30 populaire skigebieden in de Alpen zijn in dit onderzoek onder de loep genomen. De gemiddelde prijsstijging is met 2,76% iets hoger dan vorig jaar (2%). Wintersporters betalen voor een 6-daagse skipas in het hoogseizoen gemiddeld € 6,40 meer. Alleen in het Zwitserse skigebied Engadin St. Moritz is skiën goedkoper geworden. Dankzij een ludieke kortingsactie is de prijs voor een skipas met 10,55% gedaald.

 

 Het duurste skigebied in Oostenrijk is Sölden

Wintersporters betalen in Oostenrijk gemiddeld € 261,07 voor een 6-daagse skipas. Dat is 3,52% duurder dan vorig jaar. De prijs voor een skipas is het hoogst in Sölden (€ 293,50), Ski Arlberg (€ 289,-) en Kitzbühel & Kirchberg (€ 277,-).

 

Grootste prijsstijging in Duitsland

Afgelopen skiseizoen steeg de prijs van een 6-daagse skipas in Duitsland met maximaal 8,7%. Dit seizoen is dat met 8,33% iets lager, maar nog steeds fors. Een volwassene betaalt gemiddeld € 198,42 voor een skipas in het hoogseizoen. De Alpen Plus skipas in de Zuid-Duitse skigebieden Brauneck, Spritzingsee-Tegernsee heeft met 8,33% de hoogste prijsstijging en is € 15,- duurder geworden. De prijs van een 6-daagse skipas in skigebied Skiliftkarussel Winterberg is met 5,6% gestegen (€ 132,-).