Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Nieuw op vele Zuid-Europese campings: eco-glamping

Op de eerste dag van de Vakantiebeurs (9 t/m 14 januari) onthulde Vacanceselect de Bohemian Lodge. Ooit was dit een verouderde stacaravan, gedoemd om op de afvalberg te belanden. Maar nu staat de Bohemian Lodge, na een grondige metamorfose, aan het begin van een tweede leven: als een modern comfortabel glampingonderkomen met een stoere vintage uitstraling. Maar liefst tweeduizend stacaravans komen voor deze aanpak in aanmerking.

 

Voor de opbouw van het gloednieuwe Bohemian Lodge werd de stacaravan allereerst volledig gestript. Bij de restyling stonden duurzame materialen centraal. Eindresultaat is een authentieke lodge, van alle moderne gemakken voorzien, met een ruime veranda en zelfs een buitendouche en buitenkeuken. Dankzij deze aanpak wordt de levensduur van een stacaravan verdubbeld van tien naar twintig jaar. Bovendien blijft zo schade aan de directe omgeving beperkt.  Voor de vervanging van de oude mobile homes, hoeven geen zware machines worden ingezet. Hierdoor blijft veel omliggend groen bespaard. Komende zomer zijn de allereerste exemplaren beschikbaar op de eigen campings van Vacanceselect.  De Bohemian Lodge is ontstaan uit een samenwerking met STOERbuiten. Dit gespecialiseerde bedrijf uit Den Bosch zorgt ervoor dat oude stacaravans een tweede leven krijgen in een styling op maat.

 

Duurzaamheid
“Ik merk dat de beleving van duurzaamheid bij beheerders van campings in het zuiden van Europa, achterblijft bij de bewustwording van de Noord-Europese consument,” aldus directeur van Vacanceselect Loek van de Loo. “Met deze Bohemian Lodge wil ik campingeigenaren laten zien, dat bij Noord-Europese consumenten het duurzaamheidsbesef al diep geworteld is. In het dagelijkse leven proberen ze daar waar het kan, rekening te houden met het milieu. Dat willen ze ook als ze op vakantie zijn. Misschien juist wel meer, omdat ze dan nog veel meer zijn omringd met prachtige natuur. Ze hebben er zelfs extra budget voor over om te verblijven in een onderkomen dat is ontstaan uit zorg voor het milieu.”