Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

´Mooi-weer-skiërs` skiën in Karinthië

Het voorjaar is het perfecte seizoen om in Karinthië nog een skitrip te plannen. Hier noemt men dat ´Ski de Luxe`, perfecte ski-omstandigheden bij zonsopgang en piste-butlers die voor je zorgen. Tel daar de Karinthische lifestyle, de zuidelijke charme en smakelijke Paastradities bij op en je geniet van een smaakvolle ontdekkingsreis in de Oostenrijkse sneeuw.

 

Vroeg opstaan loont
Hoe fijn het ook kan zijn om nog wat langer in bed te blijven liggen, vroeg opstaan loont. De vers geprepareerde pistes baden in het zachte licht van de net opkomende zon en er is vrijwel niemand te bekennen. Het is geen droom, maar de werkelijkheid wanneer men in Karinthië bij zonsopgang gaat skiën. De skigebieden laten zich van hun charmante kant zien. In het voorjaar geniet men hier van zonnige dagen aan de zuidzijde van de Alpen, lentesneeuw en momenten die de vakantie in Karinthië onvergetelijk maken. Bijvoorbeeld tijdens het zonsopgangsskiën op de Goldeck in Heiligenblut, de Turracher Höhe en Bad Kleinkirchheim, waar skilegende Franz Klammer de gasten zelf begeleidt. Op de Turracher Höhe serveert de piste-butler de drankjes en in andere skigebieden is er bij de hutten zelfsgratis zonnebrand verkrijgbaar. En dat is zeker geen overbodige luxe.

Uitstekende condities tot ver in het voorjaar
Niet alleen voor de lokale bevolking is dit de beste tijd van de winter. De fijnproevers onder de wintersporters genieten in de ochtend van de goede sneeuwcondities en in de middag op een gezellig terras van de milde voorjaarszon onder het genot van een heerlijke kop koffie of glas wijn. Dit is de perfecte combinatie van sport en ontspanning, die nog eens extra bekroond wordt met de overheerlijke regionale specialiteiten. In de uitgestrekte skigebieden zoals Nassfeld of de Gerlitzen zijn genoeg sneeuw en prachtige uitzichten te vinden. Op de Stella Ronda, een skitocht op de Gerlitzen, met 13 km pistes, een lengte van 35 km en 5.000 hoogtemeters, vallen leuke prijzen te winnen. De Turrach en de Katschberg zijn goede gebieden voor de actieve skiër. De hoger gelegen skigebieden, zoals de Ankogel bij de Mölltaler gletsjer en de Großglockner bij Heiligenblut staan garant voor perfecte sneeuwcondities en indrukwekkende uitzichten.

Meer informatie: www.karinthie.com