Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

James Bond in Sölden

In Sölden, topskigebied in het Tiroolse Ötztal, komen sport, actie en plezier op het allerhoogste niveau en de sneeuwgarantie van oktober tot mei, allemaal samen. De perfecte locatie voor de nieuwste Bondfilm `Spectre`, waarvoor in Sölden de coolste actiescenes werden opgenomen.

 

Bond en bergen
Bond en de bergen kwamen dit jaar in Sölden samen. En dat is niet voor niets, want Sölden heeft ook echt iets te bieden: de BIG3, drie skibergen van 3.000 m hoogte, 145 km piste, jaarlijkse wereldkampioenschappen, de Adrenalin Cup, culinaire hoogstandjes in het gourmet-bergrestaurant ice Q, gezellige après-ski en de hele winter lang concerten en evenementen. Dat kon Daniel Graig alias 007 natuurlijk ook niet weerstaan. Sölden is sexy. Punt. Daarom heeft regisseur Sam Mendes voor de nieuwste Bondfilm `Spectre` deze hotspot in de Alpen voor een aantal spectaculaire actiescenes uitgezocht.
 
Gemaakt voor 007
Rond de jaarwisseling van 2014-2015 hebben de filmsterren en de 500-koppige filmcrew zich in Sölden gevestigd. De knappe geheimagent mocht bij zijn terugkeer in de Alpen sneeuw- en actie achtervolgingen op de Gletscherstrasse met de hoogste tunnel van Europa draaien. Aan zijn zijde (en tegenover hem) vochten sterren als Ben Whishaw, Léa Seydoux en David Bautista. Producente Barbara Broccoli verheugde zich over de 5-sterren infrastructuur van het dal tot 3.000 m hoogte, die zij en haar team voor en tijdens het filmen ervaarden.
 
ice Q als Bond-Location
Zo legendarisch als James Bond, zo bijzonder is de ice Q op de bergtop van de Gaislachkogl als 007-locatie. Het in 2013 geopende gourmet-restaurant staat, vanwege de bijzondere ligging op 3.048 m hoogte en de bijzondere architectuur, bekend als één van de meest spectaculaire gebouwen in de Alpen. 900 m² glasfassade schitteren in de zon en bieden een adembenemend uitzicht over de Ötztaler Alpen. „Het is buitenaards, ziet eruit als een schilderij“, zei filmster David Bautista verbaasd, toen hij voor het eerst op de top aankwam. Gewoon spectaculair. De kubus van de ice Q speelt een centrale rol in de film. Niet als top-restaurant, maar als futuristische kliniek, waar den tegenspeler van Bond, Christopher Waltz, van alles in zijn schild voert. De officiële `Behind the Scenes`-video (Bron: YouTube JAMES BOND 007 kanaal) is ondertussen meer dan 2,8 miljoen keer bekeken en geeft een indrukwekkende kijk op het filmwerk op 3.000 m hoogte.
 
Meer informatie: www.oetztal.com