Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Pak de ski’s en snowboards: tot 50 liften open en rond 100 kilometer aan loipes

 

Skigebieden Wintersport-Arena Sauerland verheugen zich op de seizoensstart

Genoeg gewacht. De wintersport en de sneeuwpret kunnen beginnen. De Wintersport-Arena Sauerland opent het seizoen. Skiërs, snowboarders en langlaufers kunnen komend weekeind hun eerste wintersportervaringen van  het nieuwe seizoen opdoen. Op dit tweede adventsweekeind draaien naar verwachting 30 tot 50 liften en is er tot 100 kilometer aan loipes gespoord.

 

De sneeuwkanonnen hebben maar deels meegewerkt aan deze start van het seizoen 2013. Met zo’n 20 centimeter verse sneeuw op de Kahler Asten heeft vooral Moeder natuur zelf haar best gedaan. Voor besneeuwen was het zelfs in de hoger gelegen gebieden in de afgelopen dagen niet koud genoeg. Vooral de luchtvochtigheid was te hoog. De omstandigheden waren hooguit goed genoeg voor eerste testritten.

Daar is inmiddels verandering in gekomen. Vanaf woensdagnacht draaien overal in de bergen de sneeuwmachines. Met permanente vorst in de hogere gebieden en minimumtemperaturen van vijf graden onder nul, zijn de omstandigheden voor het maken van sneeuw ideaal. Hooguit maakt de sterke wind op enkele plekkende het besneeuwen moeilijker.

De weerdiensten verwachten verder opnieuw sneeuwval. Tot vrijdag kan er een vers pak van in totaal 20 centimeter bijkomen. Zaterdag houdt het op met sneeuwen, zodat niets een veilige reis naar de skigebieden in de weg staat.
In de afgelopen dagen draaide al zo hier en daar een enkele lift. Voor het aankomend weekeind mag op aanmerkelijk meer inzet worden gerekend. Vanaf vrijdag draaien vrijwel alle liften. Bij goede tot zeer goede condities op de besneeuwde pistes en bij goede condities ook op de hooggelegen niet-besneeuwde hellingen.

Ook langlaufers kunnen hun ski’s tevoorschijn halen. Op dit moment zijn er al verschillende loipes gespoord en zijn er goede sneeuwcondities. De omstandigheden worden dankzij de verwachte verse sneeuw in de komende dagen, alleen nog maar beter. Zodra de sneeuw gevallen is, gaan de spoormachines op pad, zodat zaterdag op een groot aanbod aan langlaufmogelijkheden gerekend mag worden.

Zowel gasten als de toeristische branche verheugen zich op de start van het nieuwe seizoen. Toch wordt het komend weekeind nog geen grote toeloop naar de skigebieden verwacht. ,,Het eerste hoogseizoen is pas tijdens de kerstvakantie,’’ aldus de voorzitter van de Wintersport-Arena Sauerland, Michael Beckmann. ,,Toch zijn we hoe dan ook blij, dat we nu al onze gasten een hoogwaardig wintersportaanbod kunnen voorschotelen.’’

De weertendens voo

r de komende week: zeer koud. Dat betekent constant goede tot uitstekende omstandigheden en een toenemende hoeveelheid kunstsneeuw op de besneeuwde pistes.

Investeringen van meer dan 10 miljoen euro


Voor het seizoen 2012/2013 hebben de exploitanten van de skigebieden opnieuw fors geïnvesteerd. De skiliftcarrousel Winterberg heeft er vier nieuwe besneeuwde pistes bijgekregen en twee nieuwe stoeltjesliften. Daarnaast zorgt een skiviaduct voor de lang gewenste verbinding naar de liften rond de bobsleebaan. Niet alleen in de skiliftcarrousel, maar ook in de andere skigebieden neemt de sneeuwzekerheid steeds verder toe. Want ook Snow World Züschen en het skigebied Olpe-Fahlenscheid bouwen verder aan hun besneeuwingsinstallaties,.


Informatie


Wintersport-Arena Sauerland is een samenwerkingsverband van de skigebieden in de regio’s Hochsauerland, Siegerland-Wittgenstein, Olpe en de gemeente Willingen. Door gezamenlijke marketing, continue kwaliteitsverbeteringen van het wintersportaanbod en de optimalisering van de sneeuwzekerheid, heeft dit gebied zich vanaf 2001 ontwikkeld tot de belangrijkste wintersportregio ten noorden van de Alpen. Sinds 2001 is rond de 85 miljoen euro in de verdere ontwikkeling van de regio geïnvesteerd.
Meer informatie op  www.wintersport-arena.de.