Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Meer Nederlandse vakantiegangers naar Spanje

 

Voorboekingen Topic Travel: stijging vraag naar vakantiewoningen in Spanje met 7,5%

Steeds meer Nederlanders gaan in 2013 op vakantie naar Spanje. Het percentage voorboekingen naar Spanje is voor komend jaar al 7,5% hoger dan de boekingen in 2012, blijkt uit cijfers van Topic Travel Vakantiehuizen. Vooral de Costa Blanca en Costa Brava blijven populaire streken. In Frankrijk is vooral het noorden populair. Opvallend zijn de grote aantallen boekingen voor het voorjaar. Normaliter boekt men deze vakanties op kortere termijn.

 

 

In totaal is het aantal voorboekingen voor het komende jaar gelijk aan dat van vorig jaar. Spanje laat echter een duidelijke stijging zien. Hoewel de huurprijs van huizen gelijk is gebleven, gaan vakantiegangers ervan uit dat het levensonderhoud in Spanje goedkoper zal zijn als gevolg van de economische crisis. Een van de voordelen van een vakantiehuis is de mogelijkheid zelf te koken en hierdoor de kosten van de vakantie te drukken.

 

Frankrijk loopt wat betreft de voorboekingen voor 2013 ten opzichte van vorig jaar ongeveer gelijk. De Côte d’Azur en de Dordogne blijven aantrekkelijke regio’s. Het meest opvallend is echter de stijging in voorboekingen voor Noord-Frankrijk. Mogelijk willen mensen uit financieel oogpunt minder ver reizen, maar kiezen ze wel voor een unieke accommodatie. Na slechts een paar uur rijden kun je genieten van het afwisselende landschap en de rust en privacy van een heerlijk vakantiehuis in Noord-Frankrijk.

 

Het merendeel (55%) boekt nu al voor juli en augustus 2013. Opvallend is dat bijna 40% van de voorboekingen bij Topic Travel in het voorseizoen (april - juni) valt. De relatief grotere beschikbaarheid van vakantiehuizen in deze periode maakt dat men hiervoor in de regel later boekt. “Het onzeker gebleken lenteweer in Nederland speelt hierin een grote rol”, vermoedt Onno Bodlaender, directeur van Topic Travel.

 

De verhuurder ziet een lichte stijging in het aantal boekingen voor grotere gezelschappen. Ook hiervoor zijn de huizen uiterst geschikt omdat de kosten gedeeld kunnen worden. Topic Travel verhuurt vakantiehuizen voor 2 personen tot aan groepen van meer dan 15 personen.
 

Meer informatie op de website topictravel.nl en via Twitter @topictravel