Van 3 maart tot en met 27 juni 2020 presenteert het Drents Museum in de tentoonstellingsruimte KINK de tentoonstelling Saskia Boelsums - Landscape revisited. De kunstwerken van Saskia Boelsums, Kunstenaar van het jaar 2020, zijn overweldigend, schilderachtig en tonen de schoonheid van het landschap. Een groot deel van de getoonde werken is gemaakt in Drenthe. Een aantal werken is voor het eerst te zien. KINK is geopend van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur en gratis toegankelijk.

 

 

Schilderachtige kunst
Saskia Boelsums is een beeldend kunstenaar met een fototoestel. Haar landschappen met dramatische luchten worden vaak vergeleken met die van de Hollandse Meesters. Er zit spanning in de werken: de bleke weerkaatsing van maanlicht op een bevroren plas, de goudgele gloed van een graanveld aan het eind van de zomer en een haast transparant-groene golf in een grijze onstuimige zee. De rust en de dynamische natuur van het Drentse landschap zijn een grote inspiratiebron voor de kunstenares. In de tentoonstelling zijn dan ook nog niet eerder vertoonde Drentse werken zien. Maar ook plekken buiten Drenthe, waaronder de Waddeneilanden zijn te bewonderen.

 

Saskia Boelsums
Begin jaren 90 studeerde Saskia Boelsums af in ruimtelijke en grafische vormgeving aan de Academie Minerva in Groningen. Aan het begin van haar carrière maakte ze vooral ruimtelijke installaties, maar sinds 2013 heeft Boelsums zich helemaal toegelegd op de fotografie. Ze begon met stillevenfotografie, experimenteerde vervolgens met portretten en kwam uiteindelijk uit bij het landschap. Ze toont haar werk in wereldsteden als Amsterdam, Londen, Berlijn, Moskou, Hongkong en New York. Saskia woont en werkt in het landelijke Zuidoost-Drenthe en is Kunstenaar van het jaar 2020.

 

KINK
KINK (Kunst in De Nieuwe Kolk) is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Adres: Weiersstraat 1, Assen. Kijk voor meer informatie op drentsmuseum.nl