De gevel van Depot Boijmans Van Beuningen bestaat uit 6.609 vierkante meter glas, verdeeld in 1.664 spiegelpanelen. Het wordt een spiegelwand met alle kenmerken waarmee ook de grote landschapsschilders ons imponeren. Architect Winy Maas belooft ons geen gebouw maar een landschap. Op dit moment zijn 645 spiegelpanelen geplaatst. Eind december zitten alle spiegels erop.

 

 

Er worden vijf verschillende glastypen gebruikt, gecodeerd met een kleur. Het groen gecodeerde glas is spiegelglas. Het grijs gecodeerde glas is spiegelglas met daarop een stickerlaag die het minder spiegelend maakt. Dat glas zit aan de kant van het Erasmus MC. Achter het lila en lichtblauw gecodeerde glas zitten werkruimtes waar daglicht nodig is. Dat glas is transparant. Het spiegelende glas loopt geleidelijk over in het transparante glas. Het roze gecodeerde glas op de begane grond wordt gebruikt voor de deuren. Het roze glas op het dak is ook transparant zodat bezoekers van het uitzicht over de stad kunnen genieten.

 

Maak deel uit van het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld en adopteer een stukje van Rotterdam. Klik hier voor meer informatie over het depot.