Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Koop direct van de makers in Boijmans; exclusieve Hand Made Markt op moederdag

In het kader van de succesvolle voorjaarstentoonstelling ‘Hand Made: lang leve het ambacht’ organiseert Museum Boijmans Van Beuningen op zondag 12 mei een exclusieve Hand Made Markt. Een unieke kans om ambachtelijke kunst- en designproducten direct van de makers te kopen.

 

Hand Made Markt

 

Ruim dertig hedendaagse makers verkopen exclusieve, ambachtelijke producten in de grote Serrazaal van Museum Boijmans Van Beuningen. In samenwerking met Mienke Simon Thomas, conservator van ‘Hand Made: lang leve het ambacht’, selecteerde het museum voor deze markt kunstenaars, ontwerpers en vaklieden, waarvan enkelen ook werk exposeren in de tentoonstelling. Zoals ‘sociaal gebreide mode’ van het Rotterdamse initiatief Granny’s Finest, serviesgoed van Studio Pieter Stockman, ambachtelijke papierproducten van Whispering Wall en biologische, handgemaakte zeep van Werfzeep. Ook co-creatie studio Butterfly Works en de Rotterdamse conceptstore Groos zijn aanwezig op de markt. Twee stands zijn gereserveerd voor de winnaars van de wedstrijd ‘Onverwacht ambacht’, die het museum heeft georganiseerd met Etsy; dé online markplaats voor handgemaakte producten.

 

Demonstraties & workshop

 

Tijdens de Hand Made Markt vinden in de tentoonstelling demonstraties houtsnijden en 3D printen plaats. In de Espressobar van het museum demonstreert ontwerper Wouter Strietman zijn tot de essentie gestripte espressomachine, ES2. Van 13.00-15.00 uur organiseert Etsy een workshop voor creatieve ondernemers. Reserveren voor de Etsy workshop kan via: www.boijmans.nl.

 

Met korting naar Hand Made

 

Tijdens de markt geldt een gereduceerd tarief. Iedereen krijgt die dag ¤2,50 korting op de volle entreeprijs van ¤12,50. De grote voorjaarstentoonstelling ‘Hand Made: lang leve het ambacht’ toont de meest bijzondere objecten door mensenhanden gemaakt uit heden en verleden. Aan de hand van zeven clichés neemt het museum het ambacht onder de loep. De tentoonstelling is nog te zien t/m Tweede Pinksterdag (maandag 20 mei).

 

Met dank aan

 

‘Hand Made: lang leve het ambacht' is mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds, VSBfonds, SNS REAAL Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds voor Cultuurparticipatie, Shell, SintLucas, Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, Etsy, Farrow & Ball, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Swan Market en alle deelnemende ambachtslieden. vtwonen is mediapartner van de tentoonstelling.