Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Philips museum officieel geopend

Koningin Beatrix heeft vandaag aan de zijde van Frans van Houten, CEO Koninklijke Philips Electronics, het Philips museum in het centrum van Eindhoven officieel geopend. H.M. de Koningin bracht symbolisch het licht naar het museum door een oplichtende draadloze LED-lamp in een lichtkunstwerk te plaatsen. De openingshandeling werd onder muzikale begeleiding van leden van het Philips Symfonie Orkest verricht. Hierna kreeg de Koningin een rondleiding door het museum.


In het nieuwe museum beleeft de bezoeker de ontwikkeling van het wereldconcern, vanaf de start in 1891 tot en met de innovaties voor morgen. Het is een interactief verhaal over innovatie en ambitieus ondernemerschap, waarmee Philips een positieve impact op het leven van miljoenen mensen had en nog altijd heeft. Aan de hand van unieke historische en hedendaagse producten en de boeiende verhalen die erbij horen wordt dit tastbaar gemaakt. Ook wordt in het museum een tipje van de sluier opgelicht over wat het concern voor toekomst voorziet.


Frans van Houten: “In het Philips museum komen onze geschiedenis, ons ondernemerschap en onze innovaties op een prachtige manier samen. Het museum vertelt het verhaal van een bedrijf dat al meer dan 120 jaar werkt aan innovaties, die ervoor zorgen dat mensen beter en gezonder kunnen leven in een meer duurzame wereld. Het Philips museum is er om te inspireren en geïnspireerd te worden.”


Zo maken bezoekers van het museum een fascinerende reis door de geschiedenis van Philips: van de allereerste gloeidraden tot aan de meest geavanceerde energiezuinige verlichting van vandaag de dag; en van de eerste stappen in de medische diagnostiek tot levensreddende minimaal invasieve behandelingen die dankzij technologische innovaties van Philips nu mogelijk zijn. Ook worden mensen meegenomen in de spectaculaire ontwikkelingen van consumentenproducten zoals scheerapparaten, radio en televisie.


Het Philips museum is gevestigd op de historische locatie waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilamp heeft geproduceerd. Het oude fabriekje is ingrijpend gerenoveerd en uitgebreid tot een plek waar het erfgoed, ondernemerschap en innovatie samenkomen. Vanaf morgen, 6 april, is het Philips museum open voor het publiek.


Meer informatie
Informatie over de tentoonstelling in het Philips museum vindt u op www.philips-museum.com. Ook vindt u hier praktische informatie over openingstijden, toegangsprijzen en parkeermogelijkheden.