Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

'Belgische meesters' in Singer Laren

Tweemaal stond de tentoonstelling Belgische meesters op het punt open te gaan voor het publiek, maar beide keren gooide de coronapandemie roet in het eten. Nu is het zover: vanaf 7 december presenteert Singer Laren een selectie hoogtepunten van Belgische schilderkunst uit het Brusselse Museum van Elsene. De werken van kunstenaars als Emile Claus, James Ensor, Jean Delville, Fernand Khnopff, Rik Wouters, Gustave De Smet, Paul Delvaux en René Magritte zijn een weerspiegeling van de zoektocht naar vernieuwing en vrijheid van expressie in België tussen 1850 en 1950.

 

Peter Vos. Getekende vogelboeken
Gelijktijdig is in de Van den Brink Galerij van het museum Peter Vos. Getekende vogelboeken te zien. Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de unieke handgetekende vogelboeken van Peter Vos (1935-2010), bij velen bekend door zijn “beestenkwartet”. Zijn eerste vogelboek, De 100 reigers maakte Vos in het roemruchte Blaricumse landhuis 'Jagtlust' voor zijn geliefde, de dichter Fritzi Harmsen van Beek.


Aanleiding voor de tentoonstelling is de publicatie van een facsimile-uitgave van het mooiste vogelboek van Peter Vos: De 333 vogels uit 1980-‘82. In de expositie staat dat album centraal in een reeks van andere bijzondere boeken, waaronder Studies in Grijs (1978-’80), Vogels in Spanje (1984) en In Eilat (1995). Recent zijn een aantal vogelboeken van Vos herontdekt, waaronder de Klutenstudie (1982) en twee vogeldagboeken (1980-1983), te zien in de tentoonstelling. De tentoonstelling is samengesteld door kunsthistoricus Jan Piet Filedt Kok, kenner van het oeuvre van Peter Vos.

 

Belgische meesters en Peter Vos. Getekende vogelboeken zijn te zien van 7 december tot en met 27 februari 2022.