Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Froukje de Jong-Krap geeft een gezicht aan de vrouw van Rembrandt

In het kader van de tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw geeft schrijfster Froukje de Jong-Krap op 8 december om 13.30 uur een lezing over Saskia Uylenburgh. De Jong-Krap schreef het boek Saskia uit de schaduw van Rembrandt. Tijdens de lezing vertelt De Jong-Krap over het bewogen leven van de echtgenote van de bekende Nederlandse schilder Rembrandt van Rijn.

 

In de lezing kom je alles te weten over Saskia’s leven in Friesland. Froukje de Jong-Krap weet als geen ander een gezicht te geven aan de persoon Saskia Uylenburgh. In de lezing vertelt De Jong-Krap over de positie van Saskia ten opzichte van Rembrandt en haar plaats in de historische context van de Gouden Eeuw. Tickets voor de lezing zijn te reserveren via de website van het museum.

 

Activiteitenprogramma Rembrandt & Saskia
Bij de tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw organiseert het Fries Museum een uitgebreid activiteitenprogramma. Zo geeft Froukje de Jong-Krap een tweede lezing op 2 februari 2019 waarin zij ingaat op het leven van Saskia in Amsterdam. Daarnaast zijn er verschillende andere lezingen, workshops en cursussen te volgen in het Fries Museum. Meer informatie is te vinden op de website van het Fries Museum.