Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Jeneverfestival annuleert editie 2018 en slaat een jaartje over

Het Jenevermuseum heeft besloten het Nederlands Jeneverfestival Schiedam 2018 – dat gepland stond op 24 en 25 maart – niet  door te laten gaan. Uit onderzoek is gebleken dat de vloer van de Havenkerk, waar een belangrijk deel van het evenement plaatsvindt, niet meer geschikt is voor intensief gebruik. Voordat er weer een Jeneverfestival in de Havenkerk kan plaatsvinden moet de vloer eerst grondig worden aangepakt. De locatie is naar verwachting pas in 2019 weer beschikbaar.

 

Alternatieven

Begin dit jaar is duidelijk geworden dat er geen (tijdelijke) oplossing mogelijk is voor de vloer van de Havenkerk. Daardoor zal de Havenkerk in 2018 geheel niet beschikbaar zijn voor grote evenementen. Het Jenevermuseum heeft alle alternatieve scenario’s overwogen, maar qua vorm, inhoud en organisatie is het niet mogelijk het Jeneverfestival 2018 door te laten gaan.

 

Editie 2019

Het Jeneverfestival richt nu al haar pijlen op 2019. Volgend jaar zal een extra uitgebreide editie worden neergezet, waarbij distillateurs, bars en bartenders uit binnen- en buitenland betrokken worden.

 

Unieke combinatie

Al jaren is de combinatie van de locaties Havenkerk, Jenevermuseum en Lange Haven het geheim achter het succes van het Nederlands Jeneverfestival Schiedam. Het festival is uitgegroeid tot een sfeervol en volwassen evenement, waar zowel bezoekers als distillateurs ieder jaar met veel plezier naar uitkijken. Het Jeneverfestival is uniek in Nederland: de combinatie tussen de museale inbreng (workshops, rondleidingen en demonstraties in de werkende museumbranderij), de historische locatie in jeneverstad Schiedam en een steeds grotere selectie van uitmuntende jenevers en gins, zorgen voor een ultieme jenever-beleving.

 

Kwaliteit en sfeer staan voorop

Het Jenevermuseum is als organisator zeer trots op het festival. Ieder jaar gaan er zes maanden voorbereiding aan vooraf. Ook kan het festival rekenen op de inzet van 50 vrijwilligers en medewerking van meer dan 25 distillateurs uit binnen- en buitenland. Het Jenevermuseum staat garant voor de kwaliteit van het festival. Concessies aan vorm of inhoud zijn dan ook geen optie. “Als museum staat de inhoud, het verhaal, voorop. Wij zijn geen café of commerciële beursorganisator. Als wij het Jeneverfestival organiseren, dan doen we dat volgens onze maatstaven en in het verlengde van ons masterplan,” aldus directeur Marjolein Beumer. “De Havenkerk is bepalend voor de sfeer en context van het festival. Zonder Havenkerk, geen Jeneverfestival.”

 

Activiteiten in 2018

Het Jenevermuseum is aan het inventariseren of het haalbaar is om een aantal losse onderdelen van het Jeneverfestival toch door te laten gaan, zoals workshops en de cocktailwedstrijd. Bovendien overlegt de organisatie momenteel met een aantal distillateurs of het mogelijk is om in 2018 een jeneverevent te organiseren in Schiedam.

 

Restitutie

Degenen die al online een kaartje voor het festival hadden gekocht, hebben het geld reeds teruggestort gekregen. Daarnaast ontvangt iedereen persoonlijk bericht over de komende activiteiten én een leuke aanbieding.