De tentoonstelling ‘Trilogie der illusie’, werk van Susanne Kutter is te zien in het Kunstwegen Paviljoen bij Landgoed Anningahof van 9 augustus t/m 25 oktober 2015. De expositie is onderdeel van Kunstwegen -  de grensoverschrijdende 160 km lange kunstroute van Zwolle tot voorbij Nordhorn. In het prachtige decor van Vechtdal Overijssel verrijkt Kunstwegen het cultuurlandschap en de natuur langs de Vecht met ruim 75 beelden, objecten en installaties van hedendaagse kunstenaars van nationale & internationale allure. Tegelijkertijd met de opening van ‘Trilogie der Illusie’ wordt de tentoonstelling ‘What Meets The Eye’ gelanceerd.

 

Trilogie der illusie – Susanne Kutter

In Susanne Kutters werk ‘Trilogie der illusie’ worden vier ruimtes in een woning geopend, waar men als door een ontbrekende wand, naar binnen kan kijken. Deze inkijk kan men in meerdere dimensies waarnemen: tweedimensionaal door foto’s, driedimensionaal door een modelsculptuur en tenslotte als een narratief ruimte – tijd – continuüm in de vorm van een video.  Kutter leeft en werkt in Berlijn en stelt vanuit beeldhouwkundig perspectief bekeken ongebruikelijke eisen aan de veranderlijkheid van materiaal, vormen en ruimtelijke situaties. Ze gebruikt daarbij ook juist de mogelijkheden van video en performance om het proces van vormgeving zichtbaar te maken.

‘What Meets The Eye’ – gastcurator John Blaak, Beeldenmagazine
Ook van 9 augustus t/m 25 oktober in De Anningahof de tentoonstelling ‘What Meets The Eye’ met installaties van Henriëtte van ’t Hoog en Annemie Bogaerts
. Henriëtte van ’t Hoog, begonnen als schilder, gebruikt diverse platte vlakken en hoeken in gebouwen als haar doek. Annemie Bogaerts maakt vloerinstallaties met natuurlijke materialen, zoals zaden, granen en zand.

‘Beelden 2015’: 53 buitenbeelden en 69 binnenbeelden!

Landgoed Anningahof heeft een jaarlijks wisselende tentoonstelling van hedendaagse beeldhouwkunst op een uniek beeldenpark. In 2015 tonen 50 kunstenaars maar liefst 53 buitenbeelden en 69 binnenbeelden. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 25 oktober 2015. Uitgebreide informatie over alle tentoonstellingen en openingstijden: www.anningahof.nl

 

Meer over Kunstwegen

Tegen het prachtige decor van het Vechtdal onderhoudt en ontwikkelt de Stichting Kunstwegen een ruim 160 km lange kunstroute. In het prachtige decor van Vechtdal Overijssel verrijkt de grensoverschrijdende kunstroute van Ohne (Bentheim)  tot Zwolle het cultuurlandschap en de natuur langs de Vecht met ruim 75 beelden, objecten en installaties van hedendaagse kunstenaars van nationale & internationale allure. Kunstwegen maakt hoogwaardige kunst in de openbare ruimte toegankelijk voor een breed publiek, mede door de goede koppeling met de fietsroute LF16 en het toeristisch-recreatieve aanbod van het Vechtdal.
De stichting Kunstwegen, ondersteund door provincie Overijssel en de Vechtdalgemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg, heeft zich in een Europees samenwerkingsverband verbonden aan het Grafschaft Bentheim en de Stadt Nordhorn.

 

Voor meer info: www.kunstwegen.nl  en www.vechtdaloverijssel.nl