Dat architectuur en kunst hand in hand gaan weet kunstproducent Mothership als geen ander. Ter ere van de International Architecture Biennale Rotterdam 2014 lanceert zij daarom een alternatieve kijk op de stad: de Rotterdam Art Route. Met deze kunstroute worden 17 kunstwerken in de openbare ruimte onder de aandacht gebracht, elk met een eigen verhaal en relatie tot de stad.

 

Met werken varierend van standbeelden tot skatebare kunswerken en de 11.000m2 binnengevel van de Markthal, biedt de Art Route een nieuw perspectief op de traditionele stadstour. De kunstwerken zijn een selectie uit de portfolio van Mothership, allen tot stand gekomen in samenwerking met opkomende en/of gevestigde kunstenaars zoals Arno Coenen, Geert Mul, Hans van Bentem, Luuk Bode en Jules Deelder.

 

De Route is vanaf 27 mei gratis te verkrijgen bij verschillende culturele locaties en hotels in Rotterdam.

 

Mothership is kunstproducent en produceert, adviseert, begeleidt en bemiddelt bij kunstprojecten. Mothership vervult een brugfunctie tussen de ‘kunstwereld’ en ‘opdrachtgevers’, zoekend binnen mogelijkheden om voor beide groepen aantrekkelijke projecten te realiseren. Deze kunstprojecten bevinden zich veelal in de openbare ruimte, uitgaand van onze missie om kunst dichter bij de mens te brengen. Recente projecten zijn de Horn of Plenty van Arno Coenen in de Markthal Rotterdam, de ontwikkeling van het Dobberend Bos van kunstenaar Jorge Bakker en de opening van de vernieuwende kunstgalerie The House of ABABA.