Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Tentoonstellingen Théophile Blandet | David Jablonowski

Théophile Blandet i.c.w. Audrey Large, Abstract Strategy, 2020

 

Galerie Fons Welters presenteert met trots solotentoonstellingen van Théophile Blandet (1993) en David Jablonowski (1982). De tentoonstellingen openen op 18 januari en lopen tot 28 februari.

 

 

Voor zijn tweede tentoonstelling in de galerie, creëerde Théophile Blandet (1993) een theatrale installatie, die bestaat uit objecten die “je niet willen vertellen wat ze zijn”. Zelfgenoegzaam, autonoom, en tegelijkertijd verbonden, geheime allianties vormend met elkaar – de objecten tarten iedere poging tot categorisering. Er zijn referenties naar de vertrouwde dingen uit ons dagelijks leven, die opeens een eigen leven leiden, zoals de stoelen die gestapeld een hoge sculptuur vormen, het theeservies dat is uitgegroeid tot fontein. Ze zetten aan tot nadenken over datgene wat meestal ontsnapt aan de aandacht, door schrijver Georges Perec betiteld als ‘infra-ordinary’. Volgens Perec moeten we bevragen wat ons niet langer verbaast, verwijzend naar de objecten en dagelijkse rituelen die Blandet heeft getransformeerd tot abstracte sculpturen.

 

Voor zijn nieuwe werk gebruikt David Jablonowski hedendaagse machines en automatiseringsprocessen als uitgangspunt. Gebruik van materialen en toepassingen als computer gefreesde en 3d-geprinte objecten, marmer en verschillende printtechnieken weerspiegelen deze interesse. De werken roepen associaties op met relikwieën, maar dan van toekomstige productieprocessen en technologieën. De inzet van bestaande (artificieel) vervaardigde objecten ondermijnen het handschrift van de kunstenaar - ze bestaan immers al. Toch leveren de objecten nieuwe vormen op door de manier van assembleren.