Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

De Zaanse Beeldbrigade toont Zaanse Industriecultuur in expositie ‘Spiegelbeeld’

Weer en wind trotserend hebben fotografen van de Zaanse Beeldbrigade industriële panden in de Zaanstreek vastgelegd voor een expositie in het teken van de Week van de Industriecultuur. Deze expositie, een initiatief van IFIKZ Festival Zaanse Industriecultuur, wordt op 19 oktober om 13:30 uur geopend in Zaandam in het atrium van Westzijde 170.

 

 

Zaanse Beeldbrigade reflecteert op de Zaanse industrie
De Zaanse beeldbrigade brengt voor FluXus, centrum voor de kunsten in Zaanstad, de kunst- en culturele activiteiten binnen de Zaanstreek in beeld. Terwijl voor de vorige expositie nog grotendeels gebruik werd gemaakt van archiefmateriaal, stelde zij zich deze keer voor de uitdaging om in een korte periode actuele foto’s te maken van gebouwen die op enigerlei manier zijn verbonden met de Zaanse industriecultuur.

In constant overleg met elkaar verspreidden de fotografen zich als een olievlek over Zaanstad en Wormerland, op zoek naar de juiste compositie. ‘Spiegelbeeld’ is het hiervoor gekozen thema: de panden vormen een afspiegeling van de hedendaagse industriële bedrijvigheid in de Zaanstreek en in de foto’s is op diverse manieren een reflectie verwerkt. De herfstige omstandigheden waren daarbij zowel een hulpmiddel als een voortdurende uitdaging.

Het resultaat van deze missie is vanaf 18 oktober te zien op de binnenplaats van de voormalige Verkadefabriek. Met een selectie van twaalf foto’s gemaakt door tien van haar fotografen toont de Zaanse Beeldbrigade daar haar spiegelbeeld van de Zaanse industriecultuur. Op zaterdag 19 oktober om 13:30 uur zal de expositie worden geopend in aanwezigheid van (een deel van) de Zaanse Beeldbrigade.

IFIKZ Festival Zaanse Industriecultuur vindt plaats van 18 t/m 20 oktober, tijdens de Week van de Industriecultuur 2019. De expositie ‘Spiegelbeeld’ is van 18 t/m 27 oktober te zien in het Festivalhart van IFIKZ op de binnenplaats van de oude Verkadefabriek, Westzijde 170 in Zaandam.
Kijk voor meer informatie op www.ifikz.nl