Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Kerstwandeling vol kunst: KOM!

Kom genieten van kunst in de buitenlucht. Dat kan tussen Kerst en Nieuw in Oerle, Veldhoven. KOM! staat voor Kunst Om Molen. Het is een traditiegetrouwe kerstwandeling vol kunst. Ook binnen, in de ateliers van de kunstenaars, zijn veel sculpturen en schilderijen te zien. Aan het wandeltraject zijn drie locaties verbonden. De Oerse molen fungeert als baken, spil en rustpunt. Het is een mooie wandeling met prikkelende kunst, midden in de natuur in het winterse buitengebied. KOM! naar Oerle en verwonder.

 

 

Drie locaties vol kunst
KOM! is een bundeling van drie locaties: Atelier Els Börger, Atelier Le Vent des Forêts en Atelier Hoogeind Keramiek.  Maar liefst 21 kunstenaars tonen in KOM! een diversiteit aan kunst.

Een kunstinitiatief van Atelier Els Börger is Vaaggrond. Vaaggrond is de naam van ‘hét Museum zonder Muren’. Maar liefst 17 kunstenaars spelen met hun werk in op het buitengebied. Zij leggen een verband tussen heden & verleden en cultuur & natuur. Alle kunstenaars werken vanuit een vragende werkhouding. Het zijn mensen waarvan wij later zullen zeggen, dat zij met elkaar boeiend en baanbrekend werk hebben verricht. Als die hedendaagse aanzet uw belangstelling heeft, hoe kan het dan dat u nog nooit bij Vaaggrond bent geweest?

Meer informatie: Vaaggrond.nl. Adres: Kleine Vliet 1d, Veldhoven (Oerle).
Er is geen entree. Kunstenaars geloven dat u achteraf heel goed zelf kunt bepalen wat u voor een bezoek aan hún museum over heeft. Dagelijks rondleiding om 11.30/13.00/15.00 uur.

Atelier Le Vent des Forêts biedt sculpturen en schilderijen van Guus en Riek Wouters.
Zij exposeren in hun atelier. Daarnaast vindt u werk in het omliggende bos. In dit bos ziet u mooie waterpartijen. Hier gaan kunst en frisse lucht écht een natuurlijke  onderlinge verbintenis aan. Gratis toegang. Voor meer informatie: Riekenguus.nl. Adres: Kerkheide 4, Wintelre.

Atelier Hoogeind Keramiek een galerie met keramisch werk van Jeske Snoeren. Bij Jeske gaat abstracte kunst langzamerhand de boventoon voeren. Ze experimenteert en is op zoek naar nieuwe vormen. De ontdekkingstocht, waarbij het materiaal zich gaandeweg in haar handen vormt,  is nog niet ten einde. Inmiddels heeft zij nominaties en uitnodigingen tot deelname aan (internationale) exposities op haar naam staan. In ieder geval mag haar werk waardering oogsten. Informatie: Hoogeindkeramiek.webklik.nl.   Hoogeind 24, Veldhoven (Oerle). Toegang gratis.

Informatie
KOM! Kunst Om Molen is open van 25 december 2014 t/m 4 januari 2015. Iedere dag tussen 11.00 en 17.00 uur.  Let op, de openingstijden van de verschillende locaties sluiten niet volledig op elkaar aan. Bij alle locaties is de wandeling KOM! gratis verkrijgbaar of te downloaden via Oerle.info.