Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

1001 Inventions open voor publiek

Gisteren werd in Rotterdam de internationale tentoonstelling 1001 Inventions officieel geopend door wethouder Visser en professor Salim TS Al-Hassani. Met de tentoonstelling willen de makers de veelal onbekende geschiedenis van de moslim beschaving tonen in al haar culturele, religieuze en etnische diversiteit. 1001 Inventions is tot en met 11 januari 2015 te zien in Post Rotterdam.

 

In deze roerige tijden waarin culturen, achtergronden en beeldvorming een belangrijke rol spelen in het dagelijkse nieuws, geeft de tentoonstelling 1001 Inventions een beeld weer van de moslimcultuur en wetenschap zoals nog niet eerder te zien was.  Een onbekend hoofdstuk uit de moslimgeschiedenis wordt tijdens de expositie getoond aan de hand van technische hoogstandjes, medische vooruitgang, handelsreizen over de wereld (zijderoute) en vooruitstrevende ideeën die voortkwamen uit de Gouden Eeuw van de moslimbeschaving. In de vorm van korte films, interactieve stations, workshops, games en acteurs krijgen bezoekers een duidelijk beeld van een periode die niet alleen van groot belang was voor de hedendaagse maatschappij. Denk aan satellietnavigatie en de klok, maar ook aan verschillende medische instrumenten.

 

Een toekomst vol onderling begrip

Nederland is van oudsher een smeltkroes van culturen, die tevens een bron van inspiratie voor het land vormen. Rotterdam profileert zich hierin als ultradiverse stad met een rijke kenniseconomie en technische vooruitstrevende bedrijven. Er was dus geen betere plek denkbaar voor de tentoonstelling 1001 Inventions om het actuele onderwerp van de moslimcultuur en wetenschap voor iedereen toegankelijk te maken. Door middel van de expositie wil de organisatie van 1001 Inventions bouwen aan een toekomst met meer onderling begrip. De eerste bezoekers hebben zich gisteravond in ieder geval al laten verbazen en inspireren door de interactieve tentoonstelling, die op een spannende wijze duidelijk maakt hoe belangrijk dit gouden tijdperk ook voor Nederland is geweest.

 

Reislustige tentoonstelling

De tentoonstelling 1001 Inventions stond eerder in onder meer New York, Kuala Lumpur, Washington, Istanbul, Dubai en Chicago. Hilary Clinton over de tentoonstelling: “nu is het moment om te tappen uit de nalatenschap van de moslimcultuur met als doel de kracht van wetenschap en technologie te versterken en nieuwe wegen naar welvaart aan te leggen.”

 

1001 Inventions  is vanaf 29 augustus 2014 tot en met 11 januari 2015 te zien in Post Rotterdam.

 

Overige informatie

 

1001 Inventions

Datum:                      29 augustus 2014 tot en met 11 januari 2015

Locatie:                      Voormalig postkantoor in Rotterdam

Coolsingel 42

3011 AD Rotterdam

Kaarten:                    Online v.a. € 6,00 voor kinderen en € 12,00 voor volwassenen

Website:                   www.1001inventions.nl