Hyena’s Karoi en Kaidi kunnen elkaar nu zien en besnuffelen met slechts een hek ertussen. Na de kennismaking op afstand, zijn ze nu een stapje dichterbij elkaar. Dierverzorger Dries filmde hun eerste neus aan neus ontmoeting. De twee waren erg geïnteresseerd in elkaar. Bij hyena’s zijn de vrouwtjes dominant. Dit zie je terug in het gedrag van Karoi, hij hield zijn staart naar beneden en bleef laag bij de grond. Kaidi stond rustig te snuffelen. Als alles goed blijft gaan zullen ze binnenkort ‘officieel’ samenkomen.

 

Sinds afgelopen vrijdag is de nieuwe hyenaman Karoi te bewonderen. Hij is geboren in Singapore en kwam vanuit Antwerpen naar Blijdorp. Op zijn gemak verkende hij zijn nieuwe verblijf. Genetisch is Karoi een goede match met ons vrouwtje Kaidi, die hem vanuit het andere gedeelte nieuwsgierig gadesloeg. Dierverzorger Stefan maakte dit filmpje.

 

De kennismaking gaat stapje voor stapje. Het hyenagebied bestaat uit drie delen waarvan het tussendeel nu nog gesloten is. Binnenkort wordt dit opengesteld, zodat ze elkaar van dichterbij kunnen zien. Op termijn zullen ze fysiek bij elkaar gelaten worden. We hopen op een klik.