Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Eindejaarswensen ZOO Planckendael en ZOO Antwerpen

2020, wat een jaar! roepen de dierentuinen in België. Twee lockdowns, een beperkte capaciteit aan bezoekers, een hittegolf en een provinciale campagne om Antwerpen te mijden, wegen zwaar door dit jaar. Iedereen wordt geraakt maar de betrokkenheid van hun fans blijft enorm groot. Het dierenleven liet zich in deze coronaperiode gelukkig niet van de wijs brengen, in beide parken vielen heel wat mooie momenten te beleven.

 

In 2020 noteert ZOO Planckendael ook dit jaar weer belangrijke geboortes: kordofangiraf Valeye, Indische neushoorn Vaiana en bonobo Vyombo. De grootste ooievaarskolonie van België groeide voor het vijfde jaar op rij aan tot 180 vogels en 77 nesten. Een nieuw record! Op de savanne verwelkomden we nieuwe giraffenkweekman Matombu en een nieuwe diersoort, de kritisch bedreigde mhorrgazellen. Bezoekers van het park konden tijdens de hittegolf genieten van de nieuwe speelzone aan de Kinshasaboot.

 

ZOO Antwerpen opende het gerestaureerde Rundergebouw en ontving de twee witte neushoorns Timbo en Amiri. In de Mensapenvallei werd een tweede gorilla geboren, Vizazi. Een leuke speelkameraad voor jonge Thandie. Ook bij de chimpansees verwelkomden we twee dames: Mia en Marit. Bij de okapi’s was het druk door de aankomst van okapi’s Zaïre en Semuliki, die in het kweekprogramma een belangrijke rol gaan spelen. Verder zag een uniek kwartet flamingokuikens het leven, werden er drie zussen mississippi-alligators door het dak van het gerenoveerde Reptielengebouw getild en werden de nieuwe speelzones het Leeuwenpad en de Berenvallei ingespeeld.