Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Neushoorn Zahra leert omgaan met soortgenoten

De eerste kennismaking van het jonge neushoornvrouwtje Zahra met Kusini, de volwassen mannetjesneushoorn, verliep nogal heftig. Kusini denderde achter haar aan over de savanne en zij vond nergens een veilig plekje. Zo’n plekje was er wel, namelijk tussen de twee oudere neushoornvrouwtjes, maar die kende ze nog niet goed genoeg.

 

Veelbelovend

Om dat wel te bereiken, zijn verdere kennismakingen met Kusini voorlopig uitgesteld en loopt Zahra alleen met de twee andere neushoornvrouwtjes op de savanne of op het plein voor de stal. Het ziet er nu veelbelovend uit. De drie zijn veel bij elkaar in de buurt, ze eten samen van een zelfde bult hooi en Zahra legt zelfs af en toe haar kop op die van beide andere vrouwtjes. Zo opdringerig zelfs dat die het wel eens wat te veel vinden en dat dan ook laten merken. Zo leert Zahra heel goed hoe om te gaan met haar soortgenoten.

Hernieuwde kennismaking

Het lijkt allemaal zo goed te gaan, dat een hernieuwde kennismaking met Kusini binnen afzienbare tijd tot de mogelijkheden behoort. De dierenverzorging gaat daar binnenkort overleg over plegen.