Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Even voorstellen: Future For Nature Academy

De natuurbehoudorganisatie Future For Nature (FFN) kent jaarlijks aan drie jonge, veelbelovende natuurbeschermers de Future For Nature Award en een prijs ter hoogte van € 50.000 aan elke winnaar toe. Elk voorjaar organiseert Burgers’ Zoo een gala waarbij de winnaars uit binnen- en buitenland de Award krijgen overhandigd. Ons dierenpark is al sinds 2008 hoofdsponsor van dit mooie initiatief dat baanbrekende, ambitieuze natuurhelden de middelen geeft om hun werk te continueren. Maar er is meer: want de prijswinnaars zijn natuurlijk ook uitstekende rolmodellen voor natuurbeschermers in de dop! Waarom hen dan niet koppelen aan studenten die ooit hopen net zo betekenisvol werk te gaan verrichten?


Oprichting van de FFN Acadamy

In 2016 hebben Ignas Heitkönig (ecoloog van de Universiteit van Wageningen) en Rascha Nuijten (PhD student aan het NIOO-KNAW en tevens Burgers’ Zoo-gids) de Future For Nature Academy opgericht. Het doel van dit platform is het om de (jonge) mensen met interesse in soort- en natuurbehoud met elkaar in verbinding te brengen. Zo kunnen zij bruisende ideeën uitwisselen en onder meer door presentaties of Skype-sessies met Future For Nature-winnaars inspiratie opdoen. Dit is een landelijk netwerk van studenten en pas afgestudeerden in meer dan acht studentensteden. De activiteiten die de FFN Academy organiseert, vinden plaats in de verschillende steden en soms zelfs met parallelsessies op meerdere locaties tegelijkertijd.


Divers aanbod

Onlangs zijn in een discussiesessie met als titel ‘zero plastic’ zes innovatieve voorstellen gepresenteerd hoe het gebruik van plastic te verminderen. Een andere keer gaat het over bescherming van olifanten, of een specialist vertelt over landaankoop als basis voor natuurbehoud. Maar ook workshops in nuttige vaardigheden zoals fondsenwerving voor natuurbehoudsprojecten worden gegeven. Op de website van de FFN Academy staan relevante vacatures uit binnen – en buitenland. In 2017 vierde Future For Nature zijn tienjarig jubileum met een bijeenkomst van alle voorgaande winnaars. De Academy organiseerde tijdens die bijeenkomst de FFN Academy Day, waarbij de oud-winnaars het hemd van het lijf werd gevraagd. Burgers’ Zoo is heel blij dat de Future For Nature-winnaars met deze prachtige spin-off in de vorm van de FFN Academy jonge, toekomstige natuurbeschermers inspireren!


Eind oktober: save the date!

Is uw interesse gewekt om een keertje rond te neuzen op de website van de FFN Academy, of deel te nemen aan een activiteit? Perfecte timing, want op zaterdag 26 oktober 2019 staat weer een grote activiteit op stapel in Burgers’ Zoo! De FFN Academy organiseert dan een bijeenkomst in Burgers’ Zoo om de prijswinnaars beter te leren kennen. Bijna 20 oud-prijswinnaars van de Future For Nature Award zullen aanwezig zijn. Dit evenement zal in het Engels gehouden worden. Aanmelden is verplicht, er zijn geen kosten aan het evenement verbonden, toegang tot de dierentuin is niet inbegrepen. Schrijf je in via de website www.burgerzoo.nl/activiteiten of kijk op de website van de FFN Academy (www.ffnacademy.org) voor meer informatie en andere activiteiten.