Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Familiegroep olifanten gaat naar Osnabrück

De problemen rond de ruziënde olifantengroepen in Dierenpark Emmen zijn opgelost. Voor Htoo Yin Aye en haar drie nakomelingen is onderdak gevonden in de dierentuin van Osnabrück.

 

 

Onrust en stress

 

De moeilijkheden ontstonden vorig jaar na het overlijden van de leidster van de kudde. Een familiegroep rond de oudste olifantenvrouw in de kudde en een groep rond de dochters van de voormalige leidster kregen veel onenigheid met elkaar. Dat veroorzaakte veel onrust en stress in de kudde, waarop besloten is beide groepen gescheiden van elkaar te houden. Al snel werd duidelijk dat er geen mogelijkheden tot verzoening waren en moest een nieuw onderdak voor de groep van vier gevonden worden.

 

Verhuizing in maart

 

Met medewerking van de coördinator van het Europese fokprogramma is lange tijd gezocht naar een geschikte dierentuin onder de leden van de E.A.Z.A, de Europese bond van dierentuinen. Uiteindelijk is in de dierentuin van Osnabrück plaats gevonden voor de Emmense olifantenfamilie. Als alles volgens plan verloopt zal de verhuizing in de tweede helft van maart plaatsvinden.