Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Zeldzame schildpad geboren in WILDLANDS

 

In WILDLANDS is vanochtend in de Vlindertempel een mini-drie­kiel­straal­schildpad in het verblijf ontdekt. Dit is een hele verrassing, want het was niet bekend dat er eieren gelegd waren. Misschien worden er in de komende dagen nog meer kleintjes gevonden, want vrouwtjes­schildpadden zijn bijzonder goed in het verstoppen van de eieren onder de grond. WILDLANDS is het enige park in Nederland waar je deze diersoort kunt bewonderen.

 

De driekielstraalschildpad komt voor in Bangladesh, India, Nepal en Pakistan en is een ernstig bedreigde diersoort. Niet alleen door verlies van leefgebied maar ook doordat in India en China de eieren en de schild­padden veel gegeten worden. De ouders van het kleine schild­padje zijn een paar jaar geleden in Hong Kong in beslag genomen omdat ze bestemd waren voor de voedselmarkt. De schild­padden konden niet terug naar India en via een fok­programma is er een plek voor ze gevonden in WILDLANDS. De geboorte van het kleine schildpadje is een mooie bijdrage aan het behoud van deze diersoort.

Het mini-schildpadje is nog maar vier centimeter. Omdat het zo klein is, is het schild­padje een lekker hapje voor de kroko­dillen die in hetzelfde gebied leven. Het schild­padje zal de komende maanden daarom in een verblijf achter de schermen doorbrengen. Tot die tijd blijven de ouders wel in het verblijf in de Vlinder­tempel en zijn dus gewoon zichtbaar voor bezoekers.