Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Nederlands Philharmonisch Orkest ontroert eenzame ouderen

Helaas ervaart niet iedereen een gezellige periode in de donkere maand december. Feit is dat in Nederland meer dan een miljoen ouderen eenzaamheid ervaren. 200.000 ouderen zijn daarbij extreem eenzaam: zij zien slechts 1 keer per maand een ander persoon. Daarom organiseerde het Nationaal Ouderenfonds samen met Coalitie Erbij en het Nederlands Philharmonisch Orkest op donderdag 20 december een kerstconcert voor honderden ouderen in Amsterdam.

 

 

Ouderen in het tot de nok toe gevulde Koninklijk Concertgebouw luisterden samen ademloos naar de prachtige muziekstukken. De presentatie was net als vorig jaar in handen van Maartje van Weegen.

 

Initiatiefnemers van het concert zijn het Nederlands Philharmonisch Orkest| Nederlands Kamerorkest, Coalitie Erbij en het Nationaal Ouderenfonds. Zij dragen met het concert bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen. Jannet van Zadelhoff, “Het initiatief sluit goed aan bij de missie van het orkest om klassieke muziek toegankelijk te maken voor iedereen, en om met muziek mensen samen te brengen. En dat geldt dus zeker voor ouderen die rond deze feestperiode minder of niet de deur uit komen.” Naast mevrouw van Zadelhoff zijn nog circa 1.900 mensen aanwezig onder wie de heer en mevrouw Kramer - Lems, mevrouw Els Blokker, presentatrice mevrouw Maartje van Weegen en de heer Rost Onnes.

 

Dirigent Jan Wierzba biedt podium aan de uitzonderlijk begaafde 19-jarige Franse trompettist Lucienne Renaudin Vary. Toen zij elf jaar was won ze haar eerste concoursprijzen. Bij het grote publiek werd ze bekend toen ze in 2016 als ‘ontdekking van het jaar’ voor de Franse televisie optrad tijdens de Victoires de la Musique Classique.

 

Over het Ouderenfonds

Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, Oldstars, evenementen en de landelijke kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

 

Coalitie Erbij

Coalitie Erbij is een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties tegen eenzaamheid. De coalitie wordt gevormd door Nationaal Ouderenfonds, Humanitas, Leger des Heils, Nationaal Ouderenfonds, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Resto VanHarte en Sociaal Werk Nederland.