Foto: Ruud van Hoogen

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, wordt dit jaar de Zomerfair Liempde gehouden op zondag 16 juni. De zomerse markt vindt plaats in en rondom D’n Liempdsen Herd, in het Concordiapark en bij de horecagelegenheden rondom het Raadhuisplein. De Zomerfair is een gezellige markt in een sfeervol aangeklede omgeving met zomerse muziek en lekkere hapjes. De vele standhouders hebben een divers aanbod van bijzondere en exclusieve producten. Dat wordt zomers genieten.

 

 

Ook dit jaar komen er vele standhouders naar Liempde met vintage & curiosa, streek- en lifestyleproducten. Op de Zomerfair vind je onder andere sieraden, vintage cadeauartikelen, lederen tassen, huiden en accessoires, baby- kinder- en dameskleding, theeën, houten artikelen, schilderijen en delicatessen zoals noten, kaas en fruit en ijs. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten. Er is een grote speelkar met ballenbak en speeltoestellen, verzorgd door Clown Snoepy. Daarnaast kunnen zij hun nagels laten lakken en is er een fotobooth aanwezig. Live muziek mag natuurlijk niet ontbreken. Er zijn optredens van de Kromploegers en Fanfare Concordia. De laatste brengt speciaal voor deze gelegenheid - samen met een zangeres - een speciaal repertoire met Top40 muziek ten gehore. De live muziek wordt afgewisseld door heerlijke bloomingdale-muziek.

 

Vers gebakken brood
Op het nieuw ingerichte achtererf van Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd is de klompenmakerswerkplaats te bezichtigen. Hier is een expositie van materialen en foto’s ingericht van de klompenmakers Hannes van Hastenberg en zijn zoon Wim en van Willem van Houtum. In het bakkershuis worden tijdens de Zomerfair op traditionele wijze mooie ambachtelijke broden gebakken. De bakkers beginnen al vroeg in de ochtend, zodat iedereen van een heerlijke lunch met vers gebakken boerenbrood kan genieten.

 

Centrum
De locaties ’t Wapen van Liempde, D’n Durpsherberg, ’t Huukske en D’n Liempdsen Herd zorgen voor een gezellige en zomerse sfeer op hun terrassen. Deze dag opent ook Het 12e Huis aan het Raadhuisplein 5, haar deuren voor bezoekers. Zij zijn gespecialiseerd in Astrologie, Tarot en Numerologie en alles wat te maken heeft met spiritualiteit, persoonlijke groei & ontwikkeling, hooggevoeligheid (HSP), intuïtie en zelfbewustzijn. Een mooie gelegenheid om een keer een kijkje te nemen.

 

Locatie & tijd
De Zomerfair Liempde vindt plaats in en rondom D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4), in het Concordiapark en bij de horecagelegenheden rondom het Raadhuisplein in Liempde. De fair start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Toegang is gratis. Op D’n Tip (hoek Barrierweg-Rosenhofstraat) is volop parkeergelegenheid voor zowel auto’s als fietsen. Kijk voor meer info op www.facebook.com/zomerfairliempde