Veel visliefhebbers genieten ieder jaar van de Goereese vismenu’s bij de deelnemende restaurants op Goeree-Overflakkee. De zevende editie van het jaarlijkse visfeest gaat dankzij de enthousiaste horeca op het eiland door. Negentien restaurants serveren een week lang een vismenu met verse vis uit de Noordzee.

 


De Week van de Goereese Vis staat in het teken van culinair en cultureel genieten van vis op je bord tot visserij gerelateerde activiteiten op Goeree-Overflakkee voor het hele gezin. Het evenement heeft als doel, de heerlijke lokale vis en Stellendamse garnalen aan zo veel mogelijk inwoners, toeristen en consumenten smakelijk te serveren bij de horeca op Goeree-Overflakkee. Door het coronavirus valt het culturele onderdeel met activiteiten dit jaar af, evenals de officiële opening.


Waardering
De organisatie is blij dat ze niemand teleur hoeven te stellen. Na een belronde reageerden horecadeelnemers enthousiast om weer deel te nemen in een voor hen moeilijk jaar. “We hopen weer op een smakelijke en succesvolle week. Voor zowel de restaurants die meedoen, als de visliefhebber die weer volop keus heeft uit heerlijke vismenu’s. En wij? Wij hopen dat de kok en consument nog meer waardering krijgt voor het product Noordzeevis en de vissersvloot,” zegt Caroline Melissant, medeorganisator van het evenement en voorzitter van Stichting Verbreding Visserij GO.


Stellendamse garnaal
Geen feestelijke opening, maar ze zijn er toch gewoon hoor, laat de organisatie met een lach weten. Vier het seizoen van de Stellendamse garnaal, roepen ze iedereen dan ook op. Dat kan in de horeca, want de meeste restaurants hebben de ‘gornet’ verwerkt in het vismenu. Of koop ze bij de visspecialist. Omdat de bewoners er altijd zo enorm naar uitkijken zet de organisatie zich ook weer in ongepelde garnalen bij zorgcentrum De Vliedberg in Ouddorp te bezorgen waar de bewoners toch van het jaarlijkse feestje, dit keer zonder mee-pellers en kijkers, traditiegetrouw kunnen genieten.


Vlag
Begin dit jaar is kunstenares Mirian Zimmerman in groep 7/8 van basisschool de Nobelaer in Oude-Tonge aan de slag gegaan met ontzettend creatieve leerlingen met als opdracht het maken van een nieuw vlagontwerp. Het kunstwerk van Maud waarop de Stellendamse garnaal pronkt is het winnende ontwerp en zal wapperen op het eiland tijdens De Week van de Goereese Vis.