Het in het buitenland al populaire evenement Brew@theZoo komt voor het eerst naar Nederland. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2022 kunnen bierliefhebbers met uitzicht op de olifanten, gorilla's en nijlpaarden van Safaripark Beekse Bergen genieten van verschillende speciaalbieren uit de koker van Swinkels Family Brewers. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan een beschermingsproject voor giraffen.

 

Tijdens Brew@theZoo kunnen deelnemers van 17.30 tot 22.00 uur speciaalbieren proeven op drie verschillende horecapleinen in het Safaripark in Hilvarenbeek. Er worden bieren geschonken van meer dan 25 verschillende bierbrouwerijen waaronder Uiltje Brewing Company (Haarlem), brouwerij de Molen (Bodegraven) en Van Moll Craft Beer (Eindhoven). Ook lokale brouwers als Stadsbrouwerij 013 (Tilburg) en brouwerij de Roos (Hilvarenbeek) zijn vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er diverse eetgelegenheden, is er op elk plein muziek en zijn er biersommeliers aanwezig die bierproeverijen begeleiden.

 

Thijs de Kort, horecadirecteur Swinkels Family Brewers Nederland: “Toen Beekse Bergen ons polste om samen een speciaalbierfestival te organiseren in het safaripark, waren we direct enthousiast! We pakken flink uit om elk type speciaalbierdrinker wat bijzonders aan te kunnen bieden. Zo kunnen gasten op het evenement meer dan 75 verschillende speciaalbieren proeven en brouwt Uiltje Brewing Company het speciaalbier ‘Big Five’ speciaal voor dit evenement.”