Minder verspilling, beter eten en gezond is lekker. Dat zijn de ingrediënten van ProefMei IK(K)OOK in de Franse tuin van Het Markiezenhof op vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni.

 

In samenwerking met Stichting Happynezz en Ambrozijn kunnen kinderen 3 dagen lang hun eigen gerechtjes bereiden in de KinderKookTuin. Op het menu staan o.a. heerlijke hamburgertjes van Brabantse Wal Rund en verse groenten, koude soepjes van ‘buitenbeentjes’ en ijs van vers fruit waarbij de aardbei natuurlijk niet ontbreekt.

 

De opbrengst van IK(K)OOK! is mede voor stichting Happynez. Deze stichting organiseert geheel verzorgde en professioneel ondersteunde vakanties voor jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in West-Brabant.

 

Kunstwerk

Naast de kookkunsten is er ook nog de vierde A van Art. Van het afval kunnen kinderen samen met Ambrozijn een kunstwerk maken. Het kunstwerk vormt zich in de die dagen tijdens IK(K)OOK! De KinderKookTuin is niet alleen genieten van lekkers, maar ook ontdekken dat gezond lekker is en dat zo maar weggooien echt zonde is.

 

Spelletjes

Het is niet alleen koken en proeven in de KinderKookTuin, maar ook bewegen tijdens de spelletjes in de Franse Tuin. Samen met Joycompany van Chris van Eekelen kun je meedoen met de spelletjes die vaak verrassend en superleuk zijn. Bewegen, gekke kunsten uithalen en lachen dus met Joycompany.

 

IK(K)OOK! tijdens ProefMei Celebrates Food van 1 tot en met 3 juni.