Liefhebbers van goede chocolade hebben 22 oktober al lang in hun agenda omcirkeld. Want dan vindt het Origin Chocolate Event plaats van 10:00 - 18:00 uur in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Dit is hét evenement voor de chocolade fijnproever, de bewuste consument en de professional die kiest voor kwaliteit, bijzondere smaken en duurzaamheid. Spreek met de chocolademakers en importeurs in de marmeren hal, leer van de kenners en laat je verrassen door de vele mooie smaakcombinaties op de zesde editie van het Origin Chocolate Event.

 

Primeurs in het programma

Tussen de 40 proeverijen en presentaties zijn er een aantal primeurs en hoogtepunten te beleven: Martin Christy (Seventy%) presenteert, samen met the International Institute of Chocolate and Cacao, een nieuw model om de smaak van cacao goed te beoordelen. Een andere absoluut hoogtepunt is de proeverij van Kanako Satsutani, een Japanse chocolade expert. Zij laat je kennis maken met chocolade gemaakt van kleine bean-to-bar makers uit Japan en Taiwan.



Lisi Montoya (Shatell), chocolademaker uit Peru, laat je 6 chocolades proeven van dezelfde cacaosoorten uit verschillende Peruaanse regio’s. Ervaar het verschil in smaak! Chris Brennan (Pump Street Bakery Chocolate) laat award-winning chocolade proeven. Dat niet alleen cacaobonen maar ook de chocolademaker een cruciale rol in de uiteindelijke smaak van de chocolade speelt, leer je bij de proeverij van Maria Jiménez (Daarnhouwer). De focus van de proeverij van Mikkel Friis Holm ligt op het fermentatie proces, terwijl dat van Roman Lebrun (Marou) juist de invloed van de terroir benadrukt. Chocolade rebel Holger in ’t Veld (Theobro.Ma) betwist het idee dat concheren de smaak van chocolade ten goede komt. Chocolade gaat uitstekend samen met whisky, Amsterdamse bieren, rum en wijn. Dit proef je tijdens één van de vele pairings. Sta open voor verrassingen, geniet, proef en raak geïnspireerd op het Origin Chocolate Event.