Foto: Ruud van Nooijen.

 

Van zaterdag 14 december tot en met maandag 6 januari 2020 vindt de achtste editie plaats van de Kribkesroute in het Brabantse Liempde. Dit jaar voeren de routes langs ruim 260 kerststallen en daarmee blijft de Kribkesroute de grootste kerststallenroute van Nederland. De Kribkesroute bestaat uit drie wandelroutes en een speciale rolstoelvriendelijke en kinderroute. Op zaterdag 14 december wordt de Kribkesroute feestelijk geopend tijdens Winter Wonderland Liempde; een gezellig en sfeervol winterfestijn.

 

 

Grootste kerststallenroute van Nederland

De Kribkesroute in Liempde is in 2012 voor het eerst opgezet. Het eerste jaar waren er ruim vijftig inwoners die een mooie kerststal in de tuin plaatsten. Elk jaar breidt het aantal kerststallen langs de route zich uit. Dit jaar staan er maar liefst 260 kerststallen opgesteld en daarmee blijft de Kribkesroute de grootste kerststallenroute van Nederland! De Kribkesroute Liempde bestaat dit jaar uit drie wandelroutes en een rolstoelvriendelijke en speciale kinderroute. Naast de wandelroutes, is het ook mogelijk om een fietsuitstapje te maken naar buurtschap Kasteren.

 

Feestelijke opening 14 december tijdens Winter Wonderland Liempde

Op zaterdag 14 december wordt de Krikbesroute feestelijk geopend tijdens Winter Wonderland Liempde; een gezellig en sfeervol winterfestijn. Speciaal voor de opening komen de Alpaca’s van Alpacafarm Liempde naar het centrum. De Alpaca’s lopen, onder begeleiding, met groepjes bezoekers mee langs enkele kerststallen. Op diverse plekken zijn er live optredens en wordt er stemmige muziek gemaakt door een grote groep muzikanten, zoals vanBakkus, Antoinette van Roosmalen, Fanfare Concordia, Feestbend Toeternietoe, Hofkapel De Kromploegers, Noottoestand, Op Noar d’Honderd en ’t Herriemenieke. Daarnaast wordt er sfeermuziek gedraaid door DJ Willem. Samen zorgen zij voor een sfeervol centrum vol muziek! Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Er worden diverse warme gerechten gepresenteerd zoals pompoensoep, snert, worstenbroodjes, broodjes gehaktbal en pulled pork, aardappeltwisters en kerst snacks. Er zijn wafels en churros. En natuurlijk mag de warme chocolademelk en glühwein niet ontbreken. Ga gezellig samen uiteten bij Winter Wonderland Liempde. Verder kan er gesnuffeld worden naar leuke kerstcadeaus, leest de kerstman verhaaltjes voor bij de houtkachel en zijn er leuke en actieve activiteiten voor jong en oud. Tal van gezellige activiteiten dus in hartje Liempde, die zeker de moeite van een bezoekje waard zijn.

 

Digitale wandelroute

Vanaf 14 december liggen de nieuwe routefolders van de Kribkesroute klaar bij de deelnemende horecagelegenheden en bij de startlocatie aan het Raadhuisplein. De folder is ook te downloaden via de website www.kribkesrouteliempde.nl. Daarnaast is er vanaf 14 december een digitale route beschikbaar via de wandelapp Routes in Het Groene Woud. De routes kunnen ook gedownload worden via de QR-code op de routefolder.

 

Sfeervol verlicht dorp

De Kribkesroute is een gezellige en winterse wandeling langs bijzondere, creatieve en mooie kerststallen. Alle deelnemers doen hun best de bezoekers te verrassen met hun eigen, bijzondere kerststal. ’s Avonds is Liempde bovendien verlicht met sfeervolle verlichting. Neem voor een sfeerimpressie een kijkje op www.kribkesrouteliempde.nl of www.facebook.com/kribkesroute.

 

De Kribkesroute is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Beleef Boxtel, Wijkorgaan Liempde, SPPiLL, Het Wapen van Liempde, Café De Durpsherberg, Café ’t Huukske, ’t Struifhuis, Café ’t Groene Woud, Cadeau & Drogist Bewust Beter Liempde en diverse donateurs.