Tijdens de tiende editie van ProefMei staan proeven, beleven en genieten van de  Brabantse Wal centraal. Het programma van donderdag 18 mei (business avond) tot en met zondag 21 mei heeft weer de nodige smaakvolle en verrassende elementen voor jong en oud.    

 

Smaakvol

In stadspaleis Het Markiezenhof in Bergen op Zoom staan streekproducten, waaronder de 3 AAA’S, ansjovis, asperges en aardbeien, zeker op het menu tijdens ProefMei.  Bezoekers kunnen genieten van streekgerechten bij de restaurants van de Brabantse Wal en onze Belgische vrienden uit Mechelen en Oudenaarde. Dit alles onder het genot van de Bib Gourmands van de popscene!

 

Op de kleine binnenplaats van het Markiezenhof is er speciaal voor kinderen IK(K)OOK, met AAA Pannenkoeken en PizzAAA’s bakken en optredens van het CKB. Liever op ontdekkingstocht? Dan kun je zelf je startpunt, route en vervoer kiezen en genieten van tal van proeverijtjes op de proef- en belevingspunten van de Brabantse Wal.

 

Verrassend

De waardige opvolger van de Pop-Up Tour is Festival Routier, een parodie op de populaire foodtruck festivals. Een avondvullend programma in een unieke ambiance met een scala aan entertainment en trendy eten en drinken. Een smaakvol avontuur! Ook is er dit jaar een ProefMei Concert-brunch met de sfeer van een Engelse high tea voor de hele familie. Het concert verzorgd door harmonie Kolpings Zonen, de oudste harmonie uit Bergen op Zoom, kent verrassende wendingen. Aansluitend kun je een bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘Voorbij ijdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom’ in Het Markiezenhof. Voor Festival Routier en de Concert-brunch zijn tickets verkrijgbaar via www.proefmei.nl.

 

Speciaal voor de jubileum editie pakt kunstcollectief Synapsz uit met een groots kunstproject, ProefWei Crime Culinair. Oftewel “Kunst is gebak voor de ogen en taart voor de geest.”

 

Toekomst

Altijd al een kijkje in de toekomst willen nemen? Maak kennis met de nieuwste innovaties van Brabantse makelij. Laat je verleiden om ‘out of the box’ mee te ontwerpen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Dát kan in Brabant Living tijdens de Delta Innovations Days. Je bent van harte welkom om te komen kijken en mee te doen!

 

Informatie over het programma is te vinden op www.proefmei.nl.