Op 25 & 26 mei a.s. vinden de Nederlandse Breidagen plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Een internationaal evenement met standhouders en docenten uit heel Europa, dat geheel in het teken staat van de trends rondom het breien en haken. Voor zowel de beginnende creatieveling als voor gevorderden en experts is er genoeg te doen. Het delen van kennis, het overbrengen en aanleren van nieuwe technieken om breiers en hakers verder te helpen, is een belangrijk onderdeel van de brei- en haakdagen.

 

 

De Nederlandse Breidagen is een evenement wat sinds een aantal jaar op verschillende lokaties plaatsvindt en elk jaar groeit. Deze eerste Amsterdam editie heeft een duurzaam thema. Steeds meer winkels vinden het belangrijk dat de wol afkomstig is van betrouwbare fabrikanten en de bewustwording bij consumenten wordt steeds groter. Sinds de term mulesing bekend is geworden, het mishandelen van schapen door Australische boeren, staat diervriendelijke wol hoog op het verlanglijstje van winkeliers en consumenten. Daarnaast is het ecologisch produceren van garens de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Duurzame productie helpt mee aan het terugdringen van de Co2 uitstoot. Reden genoeg om hier tijdens de breidagen extra aandacht aan te besteden.

 

In Amsterdam wordt een deel van de beursvloer ingericht met standhouders die duurzame garens verkopen of produceren. Zo zijn uit Nederland o.a. The Knitwit Stable en Wools of Holland aanwezig. Dit zijn lokale producenten van wol en zij beheren het duurzame traject van schaap of geit naar kleding.

 

Uit Zwitserland komt het nieuwe wolmerk Nomad Noos, ontwikkeld door Coty Jeronimus. Coty is van oorsprong Nederlands en woont en werkt al jaren in het buitenland waar ze in de duurzame textielindustrie heeft gewerkt. De Nomad Noos wol wordt verworven in Mongolië en Nepal. Zowel Nomad Noos als The Knitwit Stable zullen lezingen verzorgen tijdens de beurs.

 

Tijdens de breidagen zal er een uitgebreid programma worden aangeboden met workshops en masterclasses. Deze worden verzorgd door nationaal en internationaal bekende designers uit de breiwereld. Uit Parijs komt Julie Dubreux lesgeven in brioche breien en er is een masterclass waarin je leert hoe je je fouten in breiwerk kunt oplossen. De Oostenrijkse Susanne Sommer is ontwerpster van breipatronen en geeft les in het gebruik van kleur en structuur in je eigen ontwerp. Daarnaast zijn er diverse Nederlandse docenten waar je inspirerende workshops bij kunt volgen.

Voor het volledige programma verwijzen wij u naar de website www.breidag.nl.

 

Nederlandse breidagen

25 & 26 mei 2019 in de Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231 te Amsterdam|

Openingstijden: op 25 mei van 10.00 tot 18.00 uur en op 26 mei van 9.30 tot 17.00 uur

Entree: € 10,00 per dag of € 18,00 voor beide dagen