KokenKoken
DrankDrank
BoekenBoeken

ProefMei 2022

ProefMei, het culinaire en culturele festival in het hart van de groenblauwe Zuidwestelijke Delta, is terug. De binnenplaatsen en de Hofzaal van het Markiezenhof in Bergen op Zoom vormen het podium voor producten uit de streek, duurzame voedselproductie en streekgerechten van toprestaurants uit de Brabantse Wal en Oudenaarde.

 

De hoofdrollen op ProefMei zijn weggelegd voor de befaamde drie AAA’s (Asperges, Ansjovis en Aardbeien) en de vierde A (het Thoolse Aardappeltje). Maar tijdens ProefMei kan men ook proeven van muziek. Een gevarieerd muziekprogramma brengt iedereen in de stemming die past bij het moment van de dag.

 

Ontdekken en beleven
Tevens is er een verkenningstocht in eigen streek waarbij het proeven aan verhalen over cultuur, erfgoed en traditie centraal staatn. Maak via fiets- en wandeltochten op actieve wijze kennis met de diversiteit van de regio. Op weg naar de unieke belevingspunten genieten van de rijkdom die de eigen regio te bieden heeft. Of kom in actie tijdens de van top tot teen verzorgde work-out met na afloop een gezond ontbijt uit de streek. Hier komen beleving, beweging en bewustwording samen in de Franse tuin van het Markiezenhof. Op dezelfde plek maar op een ander moment vinden hier de Reuzenspelen plaats. Een leuke en actieve invulling van de dag op een bijzonder speelveld, voor groot en klein. Voor de drie Reuzenhelden met de hoogste score is er ook nog een leuke en smaakvolle prijs te winnen.

 

Kortom, culinair en cultureel festival ProefMei heeft veel te bieden. Dit veelzijdige evenement vindt plaats van donderdag 16 juni tot en met zondag 19 juni. Voor meer informatie, ga naar www.proefmei.nl.