Het nieuwe Midzomer Festival in Merwede komt eraan. In deze nog te ontwikkelen creatieve stadswijk is volop experiment mogelijk en daar kun je als bezoeker van het Midzomer Festival op 22 juni zelf aan bijdragen. Een must go voor iedereen die blij wordt van een festival vol kunst, beweging, sport, spel, eten en live muziek.

 

 

Ontdek Merwede als creatief gebied, loop de kleurige route van broedplaats tot broedplaats en bezoek de makers van Merwede bij Vechtclub XL, Kanaal30, De Stadstuin en De Createur. Met live muziek van onder andere de succesvolle Nederlandse electropop band Hypergoods en exposities van Zin Trendstudio over Future Proof Fashion en kunstenaarscollectief Geen Punt. Ook zijn er workshops van onder andere TwaalfZestig keramiek collectief en de lancering van het Streetart Project Merwede. Speel coole games en old school spelletjes, ontdek guerrilla gardening, schuif aan bij workshops circulaire stadslandbouw en graffiti of zaadbommen maken waarmee je ook je eigen buurt kleur kan geven. Op zaterdag 22 juni 2019 krijg je de kans om een kijkje te nemen bij en kennis te maken met de ruim 400 creatieve ondernemers en mee te denken over de toekomst van deze nieuwe stadswijk.

 

Bij de vier creatieve broedplaatsen zijn de buitenterreinen mooier, groener en duurzamer gemaakt en hebben huurders ideeën uitgebroed over hun ideale stad. Op het Midzomer Festival kunnen bezoekers meedenken over hoe het Merwede van de toekomst er uit kan zien en daar ook zelf invulling aan geven door mee te planten, verven en bouwen. Niet alleen zijn er diverse workshops, ook kunnen bezoekers een kijkje nemen bij street artists, die de wanden van Kanaal30 en De Stadstuin kleur geven. Altijd al eens willen hout laseren of graveren, textiel bedrukken, 3D printen of een plantenbak maken? Doe mee aan het creëren van een groot, gezamenlijk kunstwerk in De Createur, en laat een bericht of tekening achter voor de toekomstige bewoners van Merwede. De Makers van Merwede helpen daarbij graag. En bekijk vooral ook de bijzondere pitches voor de Merwede ideeën-challenge rond de realisatie van een route tussen Kanaal30 en De Stadstuin.

 

Neem een kijkje bij de unieke Future Fashion Expo en zie hoe we in de toekomst omgaan met mode. Trendwatcher en ondernemer Natascha Klootsema van ZIN Trendstudio laat met haar expositie zien wat er al mogelijk is op het gebied van nieuwe materialen, die zijn onder te verdelen in natural, recyclable en artificial. Bekijk hoe kunstenares Vanessa Elliott (Isle of Elliott) werkt aan een XXL octopus van verzameld plastic. Al het ingezamelde plastic dat gebruikt wordt voor de routing deze dag, wordt nadien ook hiervoor benut. Vanzelfsprekend wordt er tijdens het Midzomer Festival gezorgd voor muzikale omlijsting, vers gebrande koffie, lokaal gebrouwen bier en eten. En ook voor de kids is er een aantrekkelijk programma met creatieve workshops en spelen. Van 13:00 tot circa 23.00 uur is er werkelijk van alles te doen en te beleven. De prachtig ontworpen en vormgegeven posters en flyers voor het festival geven al een creatief inkijkje in de dag. Iedereen is welkom, zowel omwonenden als mensen elders uit de stad én vanzelfsprekend de lokale media.

 

Locatie: Europalaan en Kanaalweg - Merwede | Tijd: van 13.00 tot 23.00 uur | Entree: Gratis

 

Meer weten over de Makers van Merwede en hun activiteiten voor 2019? Kijk op de website www.makersvanmerwede.nl . Meer weten over het gebied Merwede, zie www.merwede.nl.

 

In de zoektocht naar nieuw stedelijk leven organiseert Unchain the Tigers in Merwede een serie bijzondere ontmoetingen en events, zo ook het Midzomer Festival met de Makers van Merwede. Dit event wordt gehouden in opdracht van de samenwerkende eigenaren van Merwede, als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Merwedekanaalzone. De samenwerkende eigenaren zijn: AM/Synchroon, Greystar, Jansen-De Jong, BPD, VVE-Merwede/Lingotto, G&S/Boelens de Gruyter/Round Hill Capital en de gemeente Utrecht (als zevende grondeigenaar).