Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Kerstmarkt Maastricht dit jaar opvallend favoriet

 

Op Kerstmarkten.nl heeft de kerstmarktpagina van Maastricht bijna 60% meer bezoekers dan het jaar ervoor, een opvallend grote stijging. De website, onderdeel van boekingssite Weekendjeweg.nl, ziet meteen verband tussen de recente nieuwsberichten dat Maastricht verkozen is tot mooiste kerststad van Nederland 2011. Hiermee is Düsseldorf ruimschoots voorbijgestreefd door Maastricht. De immer populaire kerstmarkt bij het winkelcentrum CentrO Oberhausen is onverminderd in trek. De eerste kerstmarkten openen vanaf 16 november en duren doorgaans tot aan kerst.

 

Kerstmarkt het vaakst bezocht met partner

 

Uit onderzoek onder sitebezoekers van Kerstmarkten.nl wordt duidelijk dat een kerstmarkt bij voorkeur met de partner bezocht wordt. Maar liefst 40% gaat met de partner, gevolgd door 18,5% voor zowel gezin als familielid, 16% komt met een vriend(in) en slechts 7% in groepsverband. Een ruime meerderheid, namelijk 62% van de ondervraagden combineert de kerstmarkt met een hotelovernachting. Dit wordt ook onderstreept door cijfers van Weekendjeweg.nl waar in grote kerstmarktsteden tot wel 78% meer hotelkamers geboekt worden. Dit percentage is gebaseerd op aankomsten  van half november t/m december.

 

Weekendjeweg.nl woordvoerder Ed Trentelman: “De populariteit van de kerstmarkten is sterk groeiende onder de Nederlanders. Voor de meesten blijft het overigens niet bij één bezoek, want 56% van de ondervraagden op Kerstmarkten.nl is al vaker dan 4 keer geweest. Kortom, het van oorsprong Duitse fenomeen kerstmarkten is niet meer uit Nederland weg te denken.”

 

Over Weekendjeweg.nl


Weekendjeweg.nl is onderdeel van Bookit, marktleider in Nederland op het gebied van korte tussendoor vakanties in zowel hotels als bungalowparken. In 2011 werden 370.000 boekingen gemaakt bij Bookit met een totaalomzet van ruim 60 miljoen euro. In een jaar tijd ging bijna 1 miljoen gasten via een van de sites op een korte vakantie.

 

Weekendjeweg.nl is de bekendste site van Bookit, gevolgd door BungalowS.nl, Nachtjeweg.nl, Hotelletje.nl, BungalowTrips.nl, Weekendjeweg.be, Kerstmarkten.nl en Weekend4u.nl. De boekingssite is mede initiatiefnemer van het label  “Bewust op Reis”. Vanaf 1994 is Bookit gespecialiseerd in het verzorgen van reserveringen voor hotels en bungalowparken. Bookit is onderdeel van Holidaybreak Ltd. waarvan Cox & Kings, de oudste touroperator ter wereld, eigenaar is.