Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Nieuw evenement: de stripbazaar

 

We willen graag nog even herinneren dat op zaterdag 3 en zondag 4 november zich een nieuw groot stripevenement presenteert voor een breed publiek: De StripBazaar. Locatie: 'De Beursvloer' (de evenementenhal van De Bazaar), Montageweg 35, Beverwijk.

 

Wat is er allemaal te beleven op De Stripbazaar?

  • Zo'n 50 stripmakers die hun boeken signeren, waaronder tekenaars van Studio Jan Kruis (Jan, Jans en de kinderen in Libelle en Metro), Peter de Wit (Sigmund in De Volkskrant), Aloys Oosterwijk (Willems wereld in Panorama), Theo van den Boogaard (Sjef van Oekel) en Patty Klein en Jan Steeman (Noortje in het meidenblad Tina). Van de strip Jan, Jans en de kinderen verschijnt in de week voorafgaand aan De StripBazaar het 50e album en van de strip Noortje het 25e album. Alle aanleiding voor een feestje!
  • Meer dan 50 uitgevers, winkels, particuliere verkopers, belangenorganisaties en smallpress-tekenaars uit Nederland en België presenteren zich op zo'n 1800 vierkante meter beursoppervlakte.
  • Sneltekenaar Stanley Heinze maakt karikaturen van de bezoekers  
  • Gratis workshops striptekenen van Meinder Buynink voor alle leeftijden.
  • Gratis taxatie van strips of curiosa bij de stand van verzamelaarssite Catawiki.
  • Er verschijnen diverse speciale beursedities, exclusief voor De StripBazaar, waaronder een mooie genummerde en gesigneerde January Jones-prent van Eric Heuvel in een oplage van slechts 50 exemplaren. De strip January Jones wordt gepubliceerd in het stripblad Eppo.
  • Wie bij uitgeverij Syndikaat op zaterdag 3 november een boek van stripmaker Maikel Verhoeven koopt, maakt om 16.00 uur kans om een originele pagina te winnen.
  • Voor de kinderen: gratis op de foto met Sjors en Sjimmie, gratis schmink, 4 x gratis in diverse attracties op het kinderspeelplein en bij mooi weer kunnen er ponyritjes worden gemaakt.
  • Gratis entree voor bezoekers die verkleed komen als stripfiguur!

 

De beursplattegrond en de volledige lijst aanwezige stripmakers staan op: www.debazaar/destripbazaar

 

Openingstijden

 

De StripBazaar in 'De Beursvloer' is beide dagen geopend van 8.30 tot 18.00 uur. Bezoekers hebben tot 9.00 uur gratis toegang tot De Bazaar (daarna € 2,30 – toegang tot het hele terrein; voor De StripBazaar wordt geen extra toegang geheven!). De Bazaar bevindt zich op tien minuten loopafstand van Station Beverwijk; drie minuten met bus 76 die voor de hoofdingang stopt.

 

De organisatie

 

De organisatie is in handen van mensen die ook nauw betrokken zijn bij de succesvolle evenementen De Stripdagen in Gorinchem en Stripdagen Haarlem.

 

De Bazaar

 

Hier werd begin jaren tachtig de Zwarte Markt gesticht, die in dertig jaar is uitgegroeid tot een koopstad op elk denkbaar terrein, met de omvang van een kleine gemeente. Naast een aantal thematisch ingerichte koophallen zijn er faciliteiten als musea, speeltuinen en andere kinderanimaties, en natuurlijk talloze horecagelegenheden.

 

In een gemiddeld weekend komen hier 45.000 bezoekers de dag doorbrengen.