De zestiende theaterproductie van de Efteling, die zaterdag haar Opening Night beleefde in het Efteling Theater in Kaatsheuvel, is anders dan je van de Efteling zou verwachten. CARO zit bomvol acrobatiek, bijzondere effecten, zang en dans, maar is bijna volledig zonder gesproken tekst. Toch bewees de staande ovatie na afloop dat de zaal zich identificeerde met het verhaal en zich voor even liet meevoeren in de ‘mallemolen van het leven’. Marcel Visscher en Talita Angwarmasse zongen, in hun rol als Mijnheer en Mevrouw Tijd, de sterren van de hemel. CARO is geïnspireerd op de Efteling-attractie de Stoomcarrousel. Dat is in de voorstelling terug te zien in onder andere het ronddraaiende podium en te horen in de themamuziek.

 

 

Regisseur Stanley Burleson is trots op de reacties uit het publiek: “Altijd spannend, dit is zo’n andere productie dan de eerdere sprookjesmusicals van de Efteling. De herkenbare momenten uit ieders leven komen binnen bij de gasten in de zaal. En dat zonder een compleet verteld verhaal, want op het podium spreken we vooral een visuele taal van dans en acrobatiek.”

 

CARO sluit aan bij de ambitie van de Efteling om van een attractiepark uit te groeien tot een internationale verblijfsbestemming. “Het produceren van een theatershow waarin spraak en taal ondergeschikt is, was een echte uitdaging. Gelukkig zorgt de speciaal door René Merkelbach gecomponeerde muziek voor een verbindende en begrijpelijke verhaallijn,” aldus Olaf Vugts, Creatief Directeur.

 

Meer informatie
Het visuele spektakel CARO is vanaf nu exclusief te zien in het Efteling Theater. Meer informatie en tickets via www.efteling.com/caro