Aan de vooravond van het nieuwe parkenseizoen introduceert Madurodam vandaag vijf geïllustreerde karakters. Met deze vijf karaktertjes, de Fantastische Vrienden, wil Madurodam rechtstreeks met kinderen communiceren. De vijf vrienden laten zien dat fantasie de basis is voor fantastische verhalen. Madurodam nodigt kinderen uit hun fantasie te gebruiken. Fantasie ligt immers aan de basis van de ambities en ideeën die Nederland hebben gemaakt tot het land wat het nu is. De vrije fantasie van nieuwe generaties moet gaan zorgen voor fantastische, nieuwe verhalen voor het Nederland van de toekomst.De Fantastische Vrienden
Kinderen kunnen zich identificeren met 5 archetypes die geïnspireerd zijn op bekende Nederlandse personen die hun eigen specifieke talent hebben. Van links naar rechts:

Robbert
Robbert is heel erg slim, kan heel goed knutselen en is superhandig met techniek!Jandi
Jandi is een geboren grappenmaker, zo maakt hij iedereen vrolijk!Fiep
Fiep is een dromer en kan heel goed tekenen en kleuren!Willem
Willem is nergens bang voor en is de leider van de groep!Naomi
Naomi heeft heel veel energie en is een echte sportheld!7 april: lancering online stripverhaal
Madurodam lanceert 7 april het eerste hoofdstuk ("Fantasie komt weer tot leven in Madurodam") van een online stripverhaal. De avonturen van de vijf vrienden worden in verschillende hoofdstukken verteld. In de verhalen trekken de vrienden vanuit Madurodam Nederland in. De - Madurodamformaat - vrienden ontdekken in ieder avontuur hoe groot Nederland is. De grootste verhalen nemen ze mee terug naar Madurodam om aan de inwoners en bezoekers van Madurodam te laten zien. Gebruikmakend van parallaxtechniek komen de stripverhalen online tot leven door het scrollen van de pagina's. In april en juli voegt Madurodam twee nieuwe fantastische verhalen toe aan het park. In de aanloop naar het WK voetbal kunnen bezoekers ervaren hoe het is om voetbalkampioen te worden en in juli lanceert Madurodam een attractie die de fantasie nog sterker prikkelt. De vijf vrienden laten zien dat met fantasie alles mogelijk is.

De Fantastische Vrienden komen tot leven in een online stripverhaal. Daarnaast worden ze ingezet in een waaier aan communicatie-uitingen zoals tv commercials bij kinderzender Nickelodeon, een print- en outdoorcampagne en als pluchen mascottes in het park. Op de website kunnen kleurplaten worden gedownload van de Fantastische Vrienden.

Grenzeloze fantasie van kinderen
Madurodam gelooft dat in ieder kind iets groots schuilt, dat een kind moet kunnen zijn wie hij is en worden wie hij wil: het product van zijn eigen vrije, grenzeloze fantasie. Als startpunt en aanjager van alles waar we in Nederland trots op zijn, is fantasie bijna vanzelfsprekend de belangrijkste drijvende kracht achter de toekomst van Nederland. Nederland heeft fantastische ideeën nodig en die komen vaak van kinderen. In Madurodam kun je ontdekken hoe fantasie -toen en nu, groot en klein- is omgezet in daadkracht. Madurodam wil jong en oud prikkelen hun fantasie te gebruiken en waar mogelijk een klein duwtje in de rug geven.


Over Madurodam
In Madurodam ontdek je waar een klein land groot in is. De grote verhalen over Nederlandse prestaties en ambities komen in het wereldberoemde miniatuurpark tot leven. Sinds de opening in 1952 bezochten meer dan 50 miljoen mensen het park. Een bezoek aan Madurodam is voor vele generaties Nederlanders onderdeel van het fotoboek van hun jeugd. De ambitie van Madurodam is om ieder kind tussen de 4 en 12 jaar een bezoek aan Madurodam te laten brengen. Ook toekomstige generaties leren zo weer spelenderwijs wat hun land zo bijzonder maakt. De opbrengsten van Madurodam worden aan goede doelen voor kinderen geschonken. Opgericht als fondsenwerver en promotieplatform voor het goede doel is Madurodam al ruim 60 jaar in alle opzichten: Goed Voor Kinderen.