Op 1 juni was het de Internationale Dag van het Kind. De Efteling doneert 1 euro per entreeticket dat op die dag is aangeschaft aan Save the Children, in verband met hun 100-jarig jubileum. De Efteling heeft al 34 jaar een bijzondere relatie met ’s wereld grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie en doneert elk jaar de munten uit de Wensbron in de Efteling. Dit jaar komt de opbrengst van de Internationale Dag van het Kinddaar nog bovenop. In het totaal wordt dit jaar 11.460 euro gedoneerd. Met dit bedrag kan Save the Children hulp bieden aan duizenden kinderen die als gevolg van armoede, conflicten en rampen in nood zijn.


100-jarig jubileum Save the Children
In 2019 bestaat Save the Children 100 jaar. “Ieder jaar wordt de opbrengst uit de Wensbron gedoneerd aan Save the Children. Vanwege deze bijzondere gelegenheid en de jarenlange samenwerking hadden we het idee om iets extra te doen voor deze mooie organisatie. Bij Save the Children spelen kinderen – net als in de Efteling – de hoofdrol”, vertelt Fons Jurgens, Algemeen Directeur de Efteling. “We zijn trots dat we dit kunnen bijdragen en hopen dat onze bezoekers de euro goed besteed vinden.”

Enorm blij
Save the Children zet zich als ’s wereld grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie in voor de rechten van het kind in conflictgebieden. “De jarenlange samenwerking met de Efteling is erg waardevol. We kunnen dankzij de jaarlijkse donatie direct hulp bieden aan kinderen in nood. Met deze extra donatie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van onze organisatie zijn wij enorm blij”, reageert Pim Kraan, Directeur Save the Children Nederland.

Efteling Wensbron
De Efteling Wensbron is op 21 mei 1985 geopend door Anton Pieck, geestelijk vader van de Efteling, en Prinses Juliana, toenmalig beschermvrouwe van Save the Children. Vanaf dat moment kunnen bezoekers van het attractiepark een wens doen door een munt te werpen bij Visje Gijs in de Wensbron.