Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Dagje uit naar pretpark of dierentuin kan 48% goedkoper

Bezoekers van pretpark en dierentuin laten in de zomervakantie gemiddeld 42 euro korting liggen, omdat ze helemaal niet naar korting zoeken of omdat ze door de vele kortingsaanbieders geen goed overzicht krijgen van alle lopende acties.

 

Uit onderzoek van het economisch bureau van ING blijkt dat een derde van de bezoekers helemaal niet of zelden zoekt naar kortingsacties. De 68% die dat meestal wel doet, kan onmogelijk alle lopende acties op een rijtje zetten zonder een actie over het hoofd te zien. Het gevolg is dat een dagje uit al snel € 90,- aan tickets alleen kost. Bovenop dat bedrag komen parkeerkosten, eten- en drinken in het park en eventueel de aanschaf van een aandenken.

 

Waar bezoekers wel besparen op reiskosten of zelf de lunch mee te nemen, blijft het besparen op tickets een ondergeschoven kindje. Dat is niet vreemd als je weet dat er meer dan 30 aanbieders van korting zijn zoals AirMiles, Groupon. Dagtickets.nl en Vakantieveilingen.nl elk met tijdelijke aanbiedingen, eigen voorwaarden en geldigheid.

 

Online is de berekening nu wel eenvoudig te maken. Voor 35 pretparken en dierentuinen is berekend hoeveel korting er gemiddeld voor een gezin van 4 personen behaald kan worden in de zomervakantie. Waar de gemiddelde kassaprijs voor het gezin op € 88,26 per park komt, betaalt datzelfde gezin door alleen naar kortingswebsites te kijken maar € 73,01. Houdt ze ook rekening met alle spaarprogramma’s, lidmaatschappen en bonnetjes die in omloop zijn dan betaalt het gemiddelde gezin slechts € 45,81. Een besparing van maar liefst € 42,22 op de tickets.

 

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.