Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Recordaantal bezoekers voor Madurodam in 2012

 

Het nieuwe Madurodam heeft 2012 afgesloten met de hoogste bezoekersaantallen sinds 2001. Sinds de heropening op 7 april van dit jaar ontving het vernieuwde park in totaal 739.694 bezoekers. Hiermee groeien de bezoekersaantallen van Madurodam met 36% ten opzichte van 2011 (2011: 544.538 bezoekers).

 

Algemeen directeur Joris van Dijk kijkt tevreden terug op het jaar van de grote verandering. "De negen maanden die Madurodam dit jaar open is geweest, hebben onze stoutste verwachtingen overtroffen. We zijn hartstikke blij dat Nederland de weg naar Madurodam weer heeft weten te vinden en vooral dat het vernieuwde park wordt gewaardeerd. In ons tevredenheidsonderzoek krijgt het park een 8 van de bezoekers."

 

In november 2011 sloot Madurodam, dat normaliter 365 dagen per jaar is geopend, haar deuren voor een grote verbouwing. Madurodam moest een doe-park worden en tijdens de sluitingsperiode werd 8 miljoen euro geïnvesteerd in het interactiever maken van het park. Vanaf de heropening in april kunnen bezoekers in het park de grote verhalen van Nederland ontdekken via tientallen 'doe-dingen' waarbij de handen uit de mouwen moeten worden gestoken. Via meer dan dertig digitale, interactieve beeldschermen brengen de inwoners van Madurodam (de 'Madurodammertjes') de verhalen tot leven. Een grote speeltuin en vernieuwde restaurants moesten van Madurodam weer een dagje uit 'anno nu' maken.

 

Madurodam in 2013


Deze winter is Madurodam gestart met de tweede fase van de vernieuwing van het park. Naast het verbeteren van de gastenfaciliteiten worden in 2013 drie nieuwe 'doe-dingen', een aantal nieuwe maquettes en tien digitale beeldschermen aan het park toegevoegd. Deze vernieuwingen zijn vanaf eind maart gereed voor het publiek.

 

Over Madurodam


Madurodam is in 1952 opgericht ter nagedachtenis aan de Antilliaanse oorlogs- en verzetsheld George Maduro en is een van de bekendste dagattracties van Nederland. Sinds de oprichting gaan de opbrengsten van Madurodam, via de Stichting Madurodam Steunfonds, naar goede doelen voor kinderen. Voor meer informatie: www.madurodam.nl.